Kalouskova nakládačka Hermanovi. Podobné, jako když jste se tehdy opil, kontroval lidovec

23.07.2019 19:45

Předseda poslanců a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek se na sociální síti opět pořádně rozjel, nejdříve se pustil do křížku s bývalým ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL). Vadí mu totiž, že v radě pro lidská práva Úřadu vlády obsadil uvolněné místo po filozofu Danielu Kroupovi. Herman mu po jeho kritice proto rád připomněl jejich předchozí sněmovní konflikt, kdy byl „pod parou“. A nit pak Kalousek nenechal suchou ani na hospodaření současné vlády, zde vkládá velké naděje do favorita v boji o křeslo šéfa TOP 09 Tomáše Czernina, který má odvrátit hrozící rizika.

Kalouskova nakládačka Hermanovi. Podobné, jako když jste se tehdy opil, kontroval lidovec
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Předsedu poslanců opoziční TOP 09 Miroslava Kalouska doběla rozpálilo, že někdejší ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) se stal členem rady vlády pro lidská práva, a „ochotně tak zaujal“ místo po „nezpochybnitelném morálním vzoru“ Danielu Kroupovi, který rezignoval na členství v radě pro lidská práva na protest proti tomu, že zmocněnkyní pro lidská práva byla jmenována Helena Válková. „Komentář si odpustím. Ta informace stačí,“ podotkl rozezleně Kalousek.

Exministr kultury si však pichlavou poznámku nenechal líbit a Kalouskovi promptně přispěchal vyčinit přímo do diskuse, která se rozjela pod jeho kritickým příspěvkem. Připomněl mu, že jsou to podobné nefér argumenty, jako když se s ním chtěl Kalousek kdysi prát v Poslanecké sněmovně. „Vzpomínáte? Byl jste tehdy dost pod parou,“ nebral si servítky.

Anketa

Bojíte se, že Babiš zneužije svého postavení k tomu, aby zastavil vyšetřování Čapího hnízda?

hlasovalo: 10917 lidí

Kalousek se však nad jeho reakcí podivoval se slovy, že ve svém příspěvku neuváděl jediný argument, ale pouze konstatoval holý fakt, čistou pravdu. „Ta vám vadí tolik, že reagujete ‚rathovskou‘ lží?“ vrátil úder předseda poslanců TOP 09, jenž byl před založením TOP 09 předsedou KDU-ČSL.

Na to mu lidovec Herman vpálil, že od člověka, který spolu s Paroubkem připravoval vládu s podporou KSČM, čtení „levitů“ sedí.

V dalším svém tweetu se pak Kalousek také ohlížel pár let do minulosti, aby připomněl, že strana TOP 09, která nyní nezažívá zrovna nejlepší období, byla v letech 2013–2016 jedinou stranou, která prý bila na poplach proti obludnému konfliktu zájmů, privatizaci státu a faktu, že naopak Andrej Babiš potřebuje krást, aby bohatý zůstal. „Opravdu si musíme všechna rizika prožít, abychom je pochopili?“ lamentoval Kalousek.

Tato otázka se podle Kalouska však netýká jen Babiše, ale především udržitelnosti penzijního a zdravotního systému, nezbytné modernizace země a kvality demokratických institucí. V kontextu s tím vyjádřil naději, že tento záměr by mohl naplnit právě kandidát na předsedu TOP 09, senátor Tomáš Czernin.

„Věřím, že zorganizuje kompetentní program k odvracení hrozících rizik a k dobré správě republiky,“ vkládá Kalousek důvěru do senátora, jenž kvůli hlasité Kalouskově podpoře musí nyní na každém rohu ujišťovat, že nebude žádnou Kalouskovou loutkou. TOP 09 si letos zvolí nové vedení na řádném sjezdu 24. listopadu v Praze.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…