Kalouskovi se potilo čelo. A toto pověděl

08.10.2016 17:52

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek okomentoval výsledky krajských voleb. Vysmál se předsedovi ODS a posteskl si nad tím, že mladí lidé jsou hodně aktivní na sociálních sítích, ale svou aktivitu nepřetaví v cestu k volebním urnám, což je škoda. V tom prý spočívá podstata volebního výsledku jeho strany. Nakonec zdůraznil, že se nechystá složit mandát předsedy strany, ačkoli TOP 09 pohořela.

Kalouskovi se potilo čelo. A toto pověděl
Foto: TV Prima
Popisek: Miroslav Kalousek

Předseda ODS Petr Fiala si pochvaloval, že se ODS po těchto volbách znovu stává hegemonem na pravici. Předseda TOP 09 se mu posléze v České televizi vysmál. „Já přeju Petru Fialovi hodně štěstí v tomto uskupení. My jsme přesvědčeni, že se v České republice vede zcela jiná a zásadní bitva. My v Poslanecké sněmovně také máme 25 poslanců a oni 13 a my jim také neříkáme, že oni jsou poloviční. Ale ten Turek teď táhne odjinud,“ varoval Kalousek. Před televizní kamerou se mu přitom, možná vinou klimatizace, výrazně potilo čelo.

"Já jsem si přál mnohem lepší výsledky, ale nepodařilo se. Je zjevné, že se našim kandidátům nepodařilo dostatečně oslovit voliče. Ukázalo se, že ti mladí lidé, kteří dávali najevo odpor proti xenofobii a omezování svobody, tak teď ten odpor neprojevili tolik a nestálo jim to za krátkou cestu do volební místnosti. Ale to není jejich chyba. Já panu kolegovi Fialiovi přeju jeho uspokojení, ale přijde mi to k smíchu,“ zdůraznil šéf TOP 09.

Kalousek je přesvědčen, že TOP 09 má v krajích potenciál, ale nebyl využit. Nevynechal příležitost rýpnout si do hnutí Starostové a nezávislí, jehož lídři se většinou rozhodli postupovat bez TOP 09. Podle lídra topky Starostové vlastně tvrdili následující. „My sice nemáme žádný program, kromě těch melounů, které chceme rozdávat a chceme být celostátní stranou. To je jejich právo,“ řekl.  Společný projekt obou stran ztroskotal na několika osobních ambicích.

Nakonec zdůraznil, že nehodlá odstoupit z čela strany, protože TOP 09 vede teprve rok. „Kdyby to napadlo kolegy, tak já jim samozřejmě vyhovím, ale sám o tom nepřemýšlím,“ uzavřel své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…