Kam nesmí běžný Pražan, tam může Hudeček! D-Fens pohlavkuje primátora

16.10.2013 16:06

Blog D-Fens kritizuje dopravní zklidňování v Praze. Vadí mu zejména chování primátora Tomáše Hudečka (TOP 09), který na jedné straně obhajuje uzavření dolní části Václavského náměstí a na straně druhé se tam nechává vozit autem.

Kam nesmí běžný Pražan, tam může Hudeček! D-Fens pohlavkuje primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Tomáš Hudeček vyjel na kole k hlavnímu nádraží

Hudeček na svém webu prohlašuje, že by veřejné prostory měly sloužit především obyvatelům Prahy. Podle primátora jsou ale často uzurpovány automobilovou dopravou a podřizovány komerčním zájmům.

Hudeček neshledává závadné nechat se dovézt do míst, kam běžný občan nesmí vjet

„Nicméně nechat se přivézt služebním vozidlem do míst, kam nejen že běžný občan nesmí vjet, ale dokonce dostane pokutu od policistů a strážníků hlídkujících tam v režimu 24/7, mu závadné nepřipadlo a veřejný prostor uzurpovaný auty musel na chvíli stranou,“ podotýká server D-Fens.

Heslo „Praha pro lidi“ tak podle Hudečka může znít spíše „Praha pro naše lidi“.

Není to kamufláž pro vybudování infrastruktury pro VIP?

D-Fens poukazuje na to, že z pozice nejvyššího městského voleného představitele se snadno podporují zákazy a omezení, když se jeho samotného netýkají. „Přemýšlel jsem o tom, co je skutečným důvodem k tomu, že ten člověk tak okázale ignoruje zákazy, omezování a represi, kterou sám spoluzavedl a podporuje,“ zamýšlí se autor článku „Zklidněním dopravy k silnicím pro vyvolené!“.

Blog D-Fens se zamýšlí nad tím, jestli zklidňování dopravy v Praze není náhodou jen kamufláž pro skryté budování vyhrazené infrastruktury pro VIP. Hudeček například spolu s aktivisty usiluje o uzavření Smetanova nábřeží.

Milí soudruzi, budeme mít privátní kousek Prahy jen pro sebe

Možná se z tohoto prostoru stane speciální plocha pro politiky pražského magistrátu. „Je k tomu takříkajíc geograficky předurčena. Vystavíme si soudruzi povolenky a budeme mít privátní kousek Prahy jen pro sebe. Aktivistům, užitečným idiotům, poděkujeme za jejich iniciativu, přiklepneme nějaké ty granty a dotace a přimhouříme oko, pokud půjde o zašantročené veřejné sbírky,“ zakončuje svou vizi D-Fens.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…