Kandidát Filip hřímal: Boj neskončil. Vláda se posunula doprava, je to jen na nás

14.05.2016 16:17

Předseda Vojtěch Filip na dnešním devátém sjezdu KSČM obhajuje post předsedy strany. Má však také svého vyzyvatele - Josefa Skálu. Ivan Hrůza z kandidatury na předsedu odstoupil, vyzval k podpoře Skály. S čím jde do obhajoby sám Filip?

Kandidát Filip hřímal: Boj neskončil. Vláda se posunula doprava, je to jen na nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

„Potěšila mne určitá část začáteční diskuse. Zejména že se ukázalo, jakým způsobem jsme zatím řešili otázku krajů. Jsem přesvědčen, že krajská regionální politika je základní součástí, zejména pokud jde o tvoření politiky v městech a krajích. Bez toho nejsme schopni pokračovat a obnovit masovost,“ řekl Filip ve svém projevu ke kandidatuře na předsedu KSČM. 

Podle Filipa je nutné doplnit výkonný výbor minimálně o jednoho zástupce krajů. „V tomto ohledu jsem přesvědčen, že v případě, že bude první místopředseda a dva místopředsedové, musí být tato politika specificky upravena,“ podotkl Filip.

„Jako předseda bych se chtěl zaměřit na jasnou specifikaci aktuálních úkolů strany ve společnosti, řešení problémů. Zásadní je ochrana práv pracujících. Je evidentní, že boj o zákoník práce neskončil, boj o bydlení neskončilo, sociální oblast je zásadní oblastí dalšího vývoje. Současná vláda se posunula natolik doprava, že sociální oblast řešit nechce,“ podotkl Filip.

Sjezd KSČM sledujte u nás ŽIVĚ:

„Bezpečný kraj může být pouze v bezpečném státě. Bezpečnost občanů je rovněž podstatná,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…