Kandidát Korčok a Soros. Důkaz o setkání a pochvala

01.04.2024 22:24 | Monitoring

Slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok se v posledních týdnech podle svých slov setkává s tvrzeními, že jej platí americký finančník George Soros, a šířit se mají výroky o jeho přítomnosti na schůzce exprezidenta Andreje Kisky s finančníkem Georgem Sorosem. Na té však podle svých slov a informací slovenského premiéra Roberta Fica nikdy nebyl. Vítěz prvního kola slovenských prezidentských voleb se přitom netají, že se o několik let později nakonec se Sorosem sešel. Byť nešlo přímo o Sorose staršího, nýbrž o jeho syna Alexandra. Za přítomnosti českého ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) se synem George Sorose jednali „o budoucnosti Evropy“.

Kandidát Korčok a Soros. Důkaz o setkání a pochvala
Foto: Youtube
Popisek: Ivan Korčok

Korčok o podpoře ze strany Sorose sám rád vtipkuje a zmínit jméno amerického miliardáře s maďarskými kořeny neopomenul ani při svých předvolebních setkáních.  „Jednou mi někdo řekl, že můj problém je, že vypadám jako americký agent,“ vtipkoval například v první půli března v Bratislavě, a reagoval tak na to, že se o něm mělo na Slovensku šířit, že je americký agent a platí jej George Soros.

Právě Sorosovo jméno zaznívá v souladu s tím, že se s ním měl slovenský exministr zahraničí a vítěz prvního kola prezidentských voleb Korčok údajně setkat v roce 2017 v New Yorku v průběhu Valného shromáždění OSN. Šíří se také program, kde je skutečně Korčokovo jméno uvedeno s tím, že měl být doprovodem tehdejšího slovenského prezidenta Andreje Kisky během jeho setkání se Sorosem.

Korčok však již v březnu 2018 zdůraznil, že nakonec prezidenta ke známému finančníkovi nikdy on ani nikdo další ze slovenské delegace nedoprovodil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Asi už nic horšího než styky se Sorosem, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 02.04.2024 9:37:58
ať už sterým nebo synem neexistuje. V případě Korčoka začíná být jasné co je zač a kam by chtěl vést Slovensko. Sorose ovládá nejbohatší americká oligarchie a jeho úkolem je rozvracení celé planety v její prospěch. Lipavský je samozřejmě v této partě jen trapný, polovzdělaný poskok. Předvídavost Zemana byla obdivuhodná.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…