Kandidát ODS na Hrad: Zítřejší demonstrace je superkýč

16.11.2012 13:36

ČSSD ústy svého předsedy Bohuslava Sobotky dnes podpořila protivládní demonstraci odborářů a občanských iniciativ, která bude v den výročí 17. listopadu v Praze. Místopředseda Senátu a prezidentský kandidát vládní ODS Přemysl Sobotka ve svém prohlášení tuto akci označil za "morální superkýč".

Kandidát ODS na Hrad: Zítřejší demonstrace je superkýč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop vládě!

Uvedl, že demonstrace pod heslem Demokracie vypadá jinak přichází po úspěchu KSČM v krajských volbách a bude v den, který je spojen s pádem komunistického režimu v bývalém Československu. "Pokládám za nepřijatelné, aby v den, který stál na začátku svobodné existence naší země, kdokoli zpochybňoval demokratický systém jako takový. A hlavní slogan sobotní demonstrace - Demokracie vypadá jinak - si nedokážu vyložit jiným způsobem," uvedl místopředseda Senátu.

Podporu si podle něj naopak zaslouží mladí lidé, kteří se rozhodli vyjádřit svou obavu a nesouhlas z nástupu komunistů do veřejných funkcí. Shromáždění proti obsazení místa krajské radní pro školství Vítězslavou Baborovou (KSČM) svolali na sobotu studenti třeboňského gymnázia. Prezidentský kandidát ODS připomněl, že komunisté se dostali k moci v polovině krajů.

Předseda opoziční ČSSD ale důvody demonstrace odborářů vidí jinak. "Ta demonstrace je logickou reakcí na to, že vláda vůbec nebyla schopna pochopit výsledek krajských a senátních voleb," uvedl šéf strany, která tyto volby vyhrála. Lidé se v nich podle něj jednoznačně vyjádřili proti politice současné vlády, jejím daňovým změnám, církevním restitucím nebo důchodové reformě. Sociální demokraté se proto demonstrace zúčastní, dodal Bohuslav Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…