Kapitalismus v plné nahotě. Rudá Vendula se odhalila

14.02.2012 13:51

Mladá zastupitelka z Jindřichova Hradce Vendula Kroupová (KSČM) proslula svými odvážnými fotografiemi, které uveřejnila na Facebooku. Její obliba vzrostla a dokonce se dostala i na stránky nejčtenějšího britského deníku The Sun. „Rudá Vendula,“ jak se jí přezdívá, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz tvrdě kritizuje vládu. Petr Nečas jako premiér podle ní zklamal a nestará se o obyčejné lidi.

Kapitalismus v plné nahotě. Rudá Vendula se odhalila
Foto: facebook
Popisek: Vendula Kroupová alias Rudá Vendula

Vendula Kroupová se do širšího povědomí nejen ve svém regionu, ale i v celé republice zapsala loni na podzim, když na svém facebookovém profilu zveřejnila odvážně laděné fotky, mnohdy „nahoře bez“. A jak bylo zmíněno, všiml si jí i známý britský bulvár The Sun, který jí díky fotkám předpověděl jasné vítězství v příštích volbách.

Vztek lidí se blíží k vrcholu, dopadne to prý špatně

Současná situace v naší zemi je podle ní hodně špatná. „Lidé jsou znechuceni, přestávají věřit všem politikům, nebrání se názoru, že všichni, kteří mohou, kradou, myslí na sebe a vůbec se neohlíží na to, co si myslí ostatní. Je to podle mne kapitalismus v plné nahotě. Znechucení a vztek lidí dostupuje k vrcholu. Pokolikáté už byli prostí lidé – pracující – podvedeni… A ani nechci moc domýšlet, jak to může skončit,“ obává se Kroupová.

Jak podle ní premiér Nečas zvládá současnou situaci v České republice? „Petra Nečase osobně samozřejmě neznám, ale rozhodně ho nemůžu považovat za dobrého šéfa vlády pro lidi! Připadá mi někdy jako špatný kapitán či hasič – vybral si špatnou posádku, a když už musí hasit nějaký průšvih, pak to hasí výběrem dalšího špatného člověka. A to se vůbec nezmiňuji o tom, že viditelně nechce nebo neumí (?) řešit různé prů***. A že už jich za ten krátký čas jeho ‚vládnutí‘ je,“ hodnotí se znepokojením „Rudá Vendula“.

Kalousek je nezničitelný, ten musí na každého něco vědět

Nit suchou však nenechala ani na ministru financí Miroslavu Kalouskovi, spíše naopak. „Ministr Kalousek? Pokud se nepletu, je ‚u toho‘ v různých funkcích vlastně od listopadu 1989 a co už kolem něj bylo informací… Je nezničitelný. Říkám si, jak je to možné, že to, co zlomilo vaz jiným, jemu ne. Působí na mne jako namyšlený, arogantní politik, který musí na ty kolem sebe něco vědět a drží je v šachu,“ odhaduje pro ParlamentníListy.cz zastupitelka Kroupová.

Reformní změny, které provádí současný vládní kabinet, podle jejích slov tragicky dopadají na občany se středními a nižšími příjmy. Prý se jim ani nevyplatí pracovat a jde spíše o reformy pro „prachaté“, nikoliv pro zbytek většinové populace.

Za kauzou Budvar jsou „choutky na prachy“

„Vždycky jsem si myslela, že reformy – jinými slovy změny – by měly být k lepšímu a tyhle nejsou! A dávky? Možná, že se to řadě lidí nebude líbit, ale vládní koalice nedělá skoro nic pro to, aby lidé měli práci a ta je dokázala uživit a aby se hlavně vyplatilo pracovat! A hlavně – měřit všem stejným metrem a to se u nás asi z obavy z kritiky ze zahraničí neděje,“ naráží Kroupová na řešení romské problematiky, za což je paradoxně často Česká republika terčem kritiky různých mezinárodních organizací.

Vendula Kroupová je také znepokojena vývojem okolo národního podniku Budějovický budvar. Podle ní je nepochopitelné, že se stát chce zbavit prosperujícího podniku s dlouhou tradicí.

„Z toho, co vím z tisku a podobně, jsem hodně v šoku. Budvar je snad jediný národní podnik a navíc prosperující. Podle mne to je jednoznačně politická záležitost. Není přece možné, aby existoval fungující prosperující národní podnik. To nemohou naši pravičáci dopustit. A doplňují to asi choutky – ale ne na pivo – na prachy, které by z toho mohly být. A ty dost lidí cítí na dálku. A pan ředitel tam těmhle lidem vadí, takže si myslím, že už ve funkci asi dlouho nevydrží. A platí – kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ uzavřela v rozhovoru pro server ParlamentíchListů.cz Vendula Kroupová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus, rp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…