Kapři si rybník nevypustí, glosuje situaci kancléř Mynář

17.06.2013 13:20

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář v rozhovoru pro server Lidovky.cz prohlašuje, že se první muž státu nechystá sbírat 120 hlasů potřebných k rozpouštění sněmovny. Sám Mynář nepočítá ani s tím, že poslanci sami mezi sebou posbírají oněch 120 hlasů, protože by si vypustili rybník a řada z nich nemůže počítat, že v příštích volbách uspějí.

Kapři si rybník nevypustí, glosuje situaci kancléř Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

„K rozpuštění sněmovny je potřeba 120 mandátů. A protože do řádných voleb zbývá ještě téměř rok, použiji rčení, že kapři si sami nevypustí vlastní rybník. To je důležitý aspekt celé hry. Prezident může na politiky zapůsobit, ale nemůže dávat dohromady stodvacítku hlasů, která se zasadí o rozpuštění sněmovny. Vývoj je ale velmi dynamický, vyjádření premiéra bylo překvapivé. Počkejme si,“ prosí Mynář.

Další krok je podle kancléře na ODS, která se musí rozhodnout, koho si teď postaví do čela. Dosud šlo o nejsilnější vládní stanu a prezident vyčká. Pokud se příštím předsedou ODS stane ministr průmyslu Martin Kuba, prezident může mluvit i s ním, Mynář ale rozhodně popírá, že by na Zemanovo rozhodování měla nejmenší vliv skutečnost, že s Kubou vyjížděl na zahraniční cesty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…