Kardinál Duka se modlí za Vídeň: Není to jen exces, přestaňme předstírat. Pokud nepřijmou naše hodnoty, nemohou tu hledat domov

03.11.2020 22:43

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka s velkými obavami komentuje hrozivé události odehrávající se blízko za českými hranicemi. „Bitevní pole nenávistné zloby se blíží k našim hranicím,“ reaguje na pondělní teroristický útok ve Vídni, při kterém byli zabiti čtyři lidé a dalších sedmnáct bylo zraněno.

Kardinál Duka se modlí za Vídeň: Není to jen exces, přestaňme předstírat. Pokud nepřijmou naše hodnoty, nemohou tu hledat domov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Kardinál Duka na svém facebooku vyjádřil všem postiženým tímto útokem soucit. „Soucítím s Vídeňany postiženými útokem fanatického teroru,“ uvedl. Ve Vídni vraždil dvacetiletý muž ze Severní Makedonie, již dříve odsouzený za terorismus.

Následně projevil velké znepokojení nad tím, co by mohlo přijít za teroristické činy v budoucnu. „Zároveň s obavami sleduji, jak se bitevní pole nenávistné zloby blíží k našim hranicím, vždyť Vídeň byla po několik století sídlem našich panovníků,“ přihlíží, jak se hlavní město Rakouska kvůli narůstající muslimské populaci mění.

Problémům těchto rozměrů se už dále nesmí jen tak přihlížet. „Svobodná Evropa vyrostla na myšlence úcty k lidskému životu a je naší povinností tuto hodnotu bránit. Není možné neustále předstírat, že problém neexistuje, a namlouvat si, že jde o individuální exces,“ zdůraznil.

„Úcta k člověku, k jeho svobodné vůli, ke svobodě jeho vyznání a názoru jsou hodnoty, nerozlučně spojené s naším civilizačním prostorem. Pokud tyto hodnoty nepřijmu, nemohu tu hledat nový domov,“ dodal pak k samotné integraci cizinců.

Pondělní teroristický útok ve Vídni si vyžádal čtyři životy. Dalších sedmnáct lidí bylo zraněno, z nich je sedm stále v kritickém stavu. Mezi nimi bojuje o život policista, kterého postřelil pachatel, jenž se následně odpálil výbušným pásem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…