Kardinál Duka varuje před zvyšováním počtu muslimů: Jakmile jich tu bude čtvrtina, budou prosazovat šaríu

26.08.2016 8:59

Až dosáhne podíl muslimů ve společnosti 25 procent, začnou prosazovat šaríu, varuje v rozhovoru pro server Echo24 kardinál Dominik Duka.

Kardinál Duka varuje před zvyšováním počtu muslimů: Jakmile jich tu bude čtvrtina, budou prosazovat šaríu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mše na sv. Vojtěcha. Kardinál Dominik Duka udělil zlatou Svatovojtěšskou medaili Jiřímu Grygarovi a Alexandru Tomskému

Upozornil také na to, že protesty v muslimských společnostech se na rozdíl od našich zeměpisných šířek docela často odehrávají se zbraní v ruce. „V západních společnostech vzniká strach. Když vidím dnes ty fronty před Pražským hradem, ty hrozné procedury na letištích... Jestli to půjde dál tímto tempem, neumím si to za deset let vůbec představit. To by byla hrůza tady žít,“ obává se Duka.

Celý text je ZDE

Na otázku, zda je třeba se obávat většího počtu muslimů v Evropě, uvedl, že může jen opakovat postřeh kardinála Gantina. Bernardin Gantin byl beninský kardinál, zemřel v roce 2008. Podle Duky to byl velký přítel našeho kardinála Tomáška. „Gantin o vyznavačích islámu řekl: Dokud jich je ve společnosti pět procent, nejsou problémy. Když jich je patnáct procent, začnou přicházet s požadavky, že by chtěli obsazovat svými lidmi určitá klíčová místa ve společnosti. A jakmile se dostanou na 25 procent, začnou do zákonů prosazovat právo šaría a usilovat o převzetí vlády,“ uvedl Duka.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …