Kardinál Vlk se rozčílil a udeřil na „soudruhy". A to jmenovitě

22.06.2014 10:16

Komunisté by rádi zastavili nebo alespoň zpomalili realizaci zákona o restitucích, proto rozjeli další lživou kampaň. Takový názor zastává kardinál Miloslav Vlk, který se o něj podělil na svých internetových stránkách.

Kardinál Vlk se rozčílil a udeřil na „soudruhy". A to jmenovitě
Foto: kardinal.cz
Popisek: Kardinál Miloslav Vlk

„Přestože křik kolem restitucí poněkud utichl, i sama velká protagonistka boje proti restitucím soudružka Procházková zmlkla, soudruzi z KSČM, kteří celý problém v minulosti způsobili, se nesmířili s tím, že se zákon o restitucích naplňuje,“ kritizuje Vlk komunisty.

Poukazuje na informace z médií, podle nichž se nejužší vedení KSČM usneslo bojovat za „snížení množství peněz vyplácených náboženským společnostem” a plánují další kroky. Mluví o odluce církví od státu a říkají prý ještě další nepravdy, aby populisticky klamali lidi, jak to bylo podle Vlka jejich zvykem od začátku.

Obviňuje jmenovitě i poslankyni Miloslavu Vostrou, Martu Semelovou a Kateřinu Konečnou a europoslance Miloslava Ransdorfa za to, že jejich hlasy v této kampani patří k těm nejhlasitějším. „S jejich jednotlivými nepravdivými výkřiky nebudu diskutovat, protože byly už v minulosti vícekrát vyvráceny. Jak je však patrné, jim nejde o pravdu a právo, ale bez ohledu na pravdu a fakta stále opakují své lži,“ zlobí se kardinál.

Za nejdrzejší jejich lež považuje tu, že církve ten majetek nikdy nevlastnily. „Svou lží pobuřují lidi proti církvím, nerespektují právo a znevažují právní instituce našeho demokratického státu. Ale normálně uvažujícímu člověku mohou být věci jasné,“ uzavírá Vlk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…