Karel Gott, Václav Neckář a další. Zjistili jsme více o reprezentačním plesu na Hradě

15.03.2015 17:53

EXKLUZIVNĚ Už příští pátek se na Pražském hradě koná První reprezentační ples prezidenta republiky. Tiskové oddělení již informovalo o přibližných cenách vstupenek, ParlamentnímListům.cz se ale podařilo zjistit, kolik hosté za ples vlastně zaplatí a jaký je čeká program. Vstupenka s místem k sezení ve Španělském sále vyjde na osm tisíc korun. Rudolfova galerie je o dva tisíce levnější. Na plese pak zazpívá Karel Gott, Petra Janů i Václav Neckář.

Karel Gott, Václav Neckář a další. Zjistili jsme více o reprezentačním plesu na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Na ples bylo pozváno přibližně sedm stovek osobností například z kulturní nebo politické sféry. Potvrdit svou účast měly do pátku 13. března. Pokud pozvání přijaly, odešlou peníze na účet a poté jim vstupenky doručí buď pošta, nebo si je budou moci vyzvednout na určeném místě přímo na Hradě. Jak uvedl před několika dny do médií hradní mluvčí Jiří Ovčáček, cena vstupenek je do deseti tisíc korun.

"Za místo ke stolu ve Španělském sále je cena osm tisíc korun, do menší Rudolfovy galerie je 6 tisíc korun,“ sdělil ParlamentnímListům.cz zdroj, který si nepřeje být jmenován.

Veškerý zisk z této akce půjde do nadačních fondů Miloše a Ivany Zemanových. Jedná se o Zemanův fond na splácení státního dluhu. Z účtu Nadace Ivany Zemanové jdou peníze na pomoc ohroženým dětem, seniorům nebo i lidem bez domova nebo v ústavech.

Bohatá tombola i zajímavý program

Jak už tiskové oddělení Hradu v týdnu prozradilo, hlavní cenou v tombole bude večeře o pěti chodech s prezidentským párem. Zajímavý bude i celovečerní program plesu. Moderátory hlavního programu ve Španělském sále budou Marek Vašut a Kateřina Brožová. Mezi hosty bude několik hvězdných stálic české populární hudby, a to Karel Gott, Petra Janů a o půlnoci pak i Václav Neckář se skupinou Bacily.

Hosté se mohou těšit i na bohatý raut. Na výběr bude pestrá nabídka předkrmů, pět hlavních chodů nebo i staročeský koutek s klasickými pochoutkami. Chybět nebude ani bohatý salátový bar a samozřejmě velké množství dezertů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…