Karel Marx znovu přitahuje davy. Velký zájem o něj projevují Američané

27.04.2018 9:08

V jihoněmeckém Trevíru mají velkou radost. Vydali tady speciální bankovku, která jde tzv. na dračku. Je na ní vyobrazen jeden z otců komunistické ideologie Karel Marx. Letos si Trevír připomíná dvousté výročí narození svého velikána. Čínští komunisté městu věnovali šestimetrovou sochu Karla Marxe.

Karel Marx znovu přitahuje davy. Velký zájem o něj projevují Američané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bedřich Engels s Karlem Marxem

Především evropská levice si letos připomíná narození Karla Marxe – muže, jenž je především pro komunisty  spolu s Friedrichem Engelsem a V. I. Leninem jedním z ideových velikánů komunistické ideologie. Marxovo rodiště Trevír se teď těší velké pozornosti turistů. Ve městě se prodává eurobankovka s podobiznouu Karla Marxe v hodnotě nula euro.

„Už jsme prodali přes dva tisíce bankovek s Marxem,“ liboval si šéf městské agentury pro cestovní ruch Norbert Käthler v rozhovoru pro agenturu Reuters. Zprávu převzali páteční Lidové noviny. Největší zájem prý projevili Američané, Rusové a Tchajwanci. Bankovka se prodává za 3 eura. Otázka je, zda by velký odpůrce kapitalismu souhlasil s tím, aby jeho jméno bylo takto využito ke komerčním účelům.

Město se navíc pyšní novou šestimetrovou sochou svého rodáka, kterou do Trevíru poslali čínští komunisté.  Sochu obdivují davy z celého světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

8:05 „Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

„Slova, která popisují všechen hněv, který cítíme, pravděpodobně ještě nebyla vynalezena,“ napsal uk…