Karla Schwarzenberga odvezla záchranka

12.09.2018 12:30

Do Poslanecké sněmovny ve středu kolem poledne zamířila rychlá záchranná služba. Sanitku museli přivolat kvůli poslanci a čestnému předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

Karla Schwarzenberga odvezla záchranka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Schwarzenberg s tramvajemi, které jsou dnes historické, prý v mládí normálně jezdil po Praze

Vše se odehrálo krátce po čtvrt na jednu přímo v jednacím sále Poslanecké sněmovny. V rozpravě o zákoně o pomoci v hmotné nouzi právě vystupoval Roman Sklenák z ČSSD, když se od lavic TOP 09 ozval výkřik a následně se směrem  ke Schwarzenbergovi rozběhlo hned několik poslanců. Předsedající Petr Fiala přerušil jednání a požádal o přivolání záchranné služby.

Schwarzenberg měl mezi lavicemi znenadání upadnout. Poslanci, kteří se kolem něj seběhli, mu okamžitě poskytli první pomoc.

Pak jej odvedli k přivolané záchrance. „Mohu potvrdit, že naše záchranářské a lékařské posádky vyjížděly krátce před půl jednou do ulice Sněmovní na Malé Straně, kde se udělalo nevolno zhruba osmdesátiletému muži,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Mělo se jednat jen o chvilkovou slabost. „Karel už nám všem vynadal, že je v pořádku, ať ho necháme bejt,” informoval poslance z řečniště Miroslav Kalousek, který se Schwarzenbergem TOP 09 zakládal.

Osmdesátiletý Schwarzenberg je suverénně nejstarším poslancem ve sněmovně. V letech 2007-2009 a 2010-2013 byl ministrem zahraničí. Byl předsedou TOP 09, jejímž je doposud čestným předsedou.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…