Karlovarskou losovačkou se bude zabývat soud v Karlových Varech

04.02.2012 20:34

Soud v Karlových Varech se bude zabývat kauzou KV Areny, která proslula v takzvané karlovarské losovačce. Město chce, aby stavební firmy vrátily peníze za předraženou zakázku a halu si nechaly.

Karlovarskou losovačkou se bude zabývat soud v Karlových Varech
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Po podání žaloby chtěly žalované firmy Syner, Baustav a Metrostav získat čas, a tak se odvolaly ohledně příslušnosti soudu. Mezitím tlačily všemi kanály, aby projednání věci u soudu zabránily,” řekl iDNES.cz zastupitel Jiří Kotek, který ještě ve funkci náměstka primátora podal žalobu bez vědomí primátora.

Karlovarský soud podle rozhodnutí Vrchního soudu v Praze přejal případ od plzeňského soudu. Soud v Karlových Varech doposud neřešil žádný případ, kde by byly ve hře miliardy. Předsedkyně okresního soudu Dagmar Mikolášová ale popírá, že by si kvůli tomu soudci kauze vyhýbali.  

Soudit je naše práce

„Je to naprostý nesmysl, protože soudit je naše práce. Je samozřejmě velký rozdíl, pokud soudce dostane na stůl kauzu, ve které jde o deset tisíc nebo o miliardu. Druhý případ může být náročný. Říkat ale něco o chuti nebo nechuti může jen politik nebo laik, který neví, jak vypadá práce soudce," uvedla předsedkyně.  

Soud se bude žalobou zabývat během několika měsíců. Město doufá, že získá 150 až 300 milionů. V opačném případě by městská pokladna přišla o 21 milionů. Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek je o vítězství přesvědčen.

„Názor na podanou žalobu vychází z podrobných právních rozkladů. Jsem přesvědčen, že výsledek bude pro město pozitivní. Ve formě finančního narovnání, ať už soudní nebo mimosoudní cestou,” dodal. Firma získala zakázku na základě podvodu, za kterou antimonopolní úřad později uložil Karlovým Varům půlmilionovou pokutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…