Karlovarský politik se odmítá setkat se Zemanem. V dopise píše i o Husákovi a Jakešovi

12.01.2014 22:08

Miloš Zeman plánuje pokračovat ve svých cestách napříč Českou republikou. Navštívit by tak měl i Karlovarský kraj. Zde však zastupitel Jiří Kotek napsal odmítavý dopis, kde popisuje, proč se nezúčastní setkání s prezidentem.

Karlovarský politik se odmítá setkat se Zemanem. V dopise píše i o Husákovi a Jakešovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Nechci být členem sboru, který stojí za provázkem a může z něho něco vyštěknout. To nikdo neuslyší a sklidím akorát arogantní poznámku - nějaký bonmot a nebude se konat žádná polemika nebo debata," vysvětlil své rozhodnutí serveru Lidovky.cz Jiří Kotek.

Ve svém ostrém dopise kritizuje i bývalého prezidenta Václava Klause. „Pro mě je nepřijatelným paradoxem, že právě čelní protagonisté tohoto systému, ať opo-smluvního či reálně participujícího v této hře na demokracii, se stali prezidenty České republiky," píše lídr Alternativy, která má v krajském zastupitelstvu čtyři křesla.

„Za socialismu jsem se styděl za představitele tehdejší Československé socialistické republiky, Husáka, Jakeše, Bilaka a další, za to, kam republiku zavlekli. Proto jsem se angažoval při změně systému a věřil v jinou, slušnou a morální společnost,“ dodává v dopise.

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek v protestu nevidí problém. „Jestli se někdo zúčastní nebo nezúčastní setkání s prezidentem, považuji čistě za právo člověka a svobodné rozhodnutí. Nebudu to nijak komentovat nebo se ptát, proč někdo byl, nebo nebyl," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…