Kartářka: Politika v Česku je a bude ještě větší hnus. Pokud jde o Babiše...

13.11.2013 19:29

REVUE Kartářka Dagmar Kroužilová se zabývá výkladem z karet i jinými technikami. Pro ParlamentníListy.cz vždy velmi přesně dokázala sdělit, co její karty vidí, a zatím jí vše vychází. Politická situace se ubírá přesně směrem, který několikrát sdělila dopředu. Nyní se ParlamentníListy.cz zeptaly opět na to, jak to její karty vidí teď po volbách.

Kartářka: Politika v Česku je a bude ještě větší hnus. Pokud jde o Babiše...
Foto: Marek Podhora
Popisek: Vědma Dagmar Kroužilová, která úspěšně předpovídá i politické události v zemi.

Paní Dagmar, co říkají Vaše karty na současnou politiku v zemi po volbách?

Politická situace není podle mých karet vůbec dobrá. Více než 50 procent lidí s ní není spokojeno a krize se prohlubuje. Lidé jsou znepokojeni, začínají propadat pesimismu, někteří i depresím. Sice si někteří z voličů mysleli, že se situace změní, ale jak jsem už v minulosti říkala a karty to jasně ukazovaly, nic výrazného se nezmění, dokud se nezmění lidé. Všichni čekají na složení vlády, což by mělo být co nejdříve. Všichni čekají na spásu… obávám se, že žádná nepřijde.

Do hry vstoupil Andrej Babiš, jehož sdružení ANO vlastně fakticky vyhrálo volby. Jak ho vnímáte?

Moje karty ukazují, že Andrej Babiš, ať se to někomu líbí, nebo ne, nemá v politice vůbec místo. Jako podnikatel je úspěšný, patří mezi workoholiky, ale já vždy říkám: Ševče, drž se svého kopyta. Sám říká, že tomu nerozumí, ale má na vše své poradce. Citový vztah k politice má, ale to bohužel nestačí... A může na to poměrně ošklivě doplatit. Bohužel bude závislý na svých poradcích, což je špatně a je to smutné! Takového člověka, manažera, podnikatele, politika kdekdo opije rohlíkem. Kolik takových panovníků bylo, kteří měli v historii své rádce a poradce, a jak skončili…? Myslí si, že udělal dobře, že šel do politiky. Ve finále ale zjistí, že naopak udělal velkou chybu. Nechci být špatným prorokem, ale může ho to stát zdraví i kariéru. Ke všemu to nebude mít vůbec jednoduché. Nebude chápat, že i když jsou jeho návrhy dobré, kvalitní a mají smysl, že jsou přehlasovány.



Podaří se podle Vás složit vládu ČSSD + ANO + KDU-ČSL?

Vládu se podle mých karet určitě podaří sestavit, ale rozhodně to nebude jednoduché. A to ani v budoucnu pro tuhle koalici. Budou tam velké hádky, půjdou si značně po krku. Už teď je jedna strana vydírána tou druhou, jsou tam ultimáta, a musím říct, že velmi navrch má ANO. A Bohuslav Sobotka, pokud chce vůbec být ve vládě, bude muset poslouchat. Nezávidím mu tu situaci ani v nejmenším. Dostane se tam víc nekvalitních než kvalitních lidí, poslanců a podobně.

Vydrží podle Vás a Vašich karet nový vládní kabinet?

Pro některé budou jejich posty, ať už ministerské, či poslanecké, osudovými. Ale tahle vláda nebude mít dlouhého trvání. Karty ukazují nestálost, zmatky, zmar. Na přelomu příštího a dalšího roku by mohly být nové volby, situace bude neudržitelná. Snad ještě horší, než byla doposud. Protože se nepoučili politikové, ani voliči. A jediný, kdo za tyto věci může, jsou voliči. Poslali si do sněmovny ty, které poslali, a dali mandát těm, kterým dali… tedy i pro složení vlády.

Takže se situace nezmění a hádky a rozbroje v české politice neustanou?

Nejen, že nikoli, ale bude to horší. Prostě tyhle věci budou přitvrzovat, nabývat na síle. Přibude různých křiváren, podrazů, jeden politik bude házet špínu na druhého. Přibude anonymních udání, vzájemné napadání a až velmi nehezkých a nechutných kauz. Mnozí se budou pro udržení se ve funkcích snažit udělat cokoli a nebudou se ničeho štítit. Je, a teprve to ještě bude, jedním slovem hnus!

A co český politický „folklór“ zvaný korupce? Bude to konečně lepší?

Bohužel. Karty ukazují, že lepší to nebude, že z politiků se andělé nestanou. A co je horší, že nás poměrně brzo čekají nejméně dvě až tři zásadnější, nebo spíš velmi zásadní, korupční kauzy, přičemž jedna bude pro veřejnost poměrně hodně šokující. Zlepšení situace se nedočkáme, protože žádná změna nenastala! Nic se nezměnilo, ani před volbami ani po nich. Situaci nezávidím prezidentu Zemanovi, ani těm, kteří třeba šli do politiky opravdu s upřímností. Ti budou „biti“ nejvíce – od veřejnosti i médií!

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …