Kašlal tři minuty… Musel jsem to udělat. Pražský taxikář popsal hrůzostrašnou jízdu v pondělí ráno

16.03.2020 15:37

ParlamentnímListům.cz se začíná ozývat řada lidí, kteří v minulosti neměli ani tušení, jak by jejich život koronavirus mohl ovlivnit. Patří mezi ně i taxikáři, kteří během karantény převážejí řadu zákazníků. Včetně těch nachlazených.

Kašlal tři minuty… Musel jsem to udělat. Pražský taxikář popsal hrůzostrašnou jízdu v pondělí ráno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hodinový protest řidičů čtyř pražských dispečinků taxislužeb jízdou kolem budovy magistrátu. Chtěli hlavní město přimět, aby plně využívalo možnosti postihu řidičů, kteří jezdí pro alternativní přepravce typu Uber a Taxify

Anketa

Co říkáte na opatření vlády ze dne 15.3., která omezují svobodu pohybu?

hlasovalo: 23629 lidí
„Jsem z toho už normálně na palici,“ uvedl naší redakci muž, který jezdí pod několika dispečinky v Praze. „To znamená, že sbírám zakázky z ulice, někdy taky firemní, vesměs dělám střídavě krátký a dlouhý týden,“ uvádí dále. Poslední týdny prý byl citelný odliv klientů. „Hlavně v centru se pomalu zastavil život. Ti, co do Prahy jezdí, byli vesměs chudina, protože někteří hoteliéři zlevňovali ubytování na úroveň vesnických penzionů, takže jsem neměl lidi někdy i pár hodin.

Poslední dny ale je to šílený, bojíme se jezdit, ale musíme, protože potřebujeme peníze. Dneska, takže v pondělí, jsem vezl ráno chlapa, který kašlal. Vydržel jsem ho poslouchat přesně tři minuty, pak jsem prostě zastavil, šel otevřít dveře a poprosil jsem ho, aby vystoupil. On se omluvil, měl to kousek, což jsem věděl, takže to došel, ale prostě mi bouchly saze, dostal jsem panickou hrůzu a celé auto vystříkal,“ uzavřel tento pětačtyřicetiletý muž.

V souvislosti s karanténou a koronavirem Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví za hnutí ANO, vyzval na sociální síti Twitter své spoluobčany, aby co nejvíc pobývali doma. A když už budou muset vyjít ven, ať už pěšky, či v MHD, mají myslet na zajištění ochrany rukou, nosu, úst a očí.

„Pár důležitých pravidel. Jestli můžete, co nejvíce zůstávejte doma a nechoďte mezi lidi. Pokud to nejde, při odchodu z domova, hlavně v MHD, v obchodech, lékárnách, nemocnicích a při pohybu všude, kde dochází ke kontaktu s lidmi, nezapomínejte na správnou ochranu nosu, úst a očí,“ napsal Vojtěch.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…