Katar požádal o prodloužení ultimáta. Arabské země vyhověly

03.07.2017 8:04

Skupina arabských zemí poskytla Kataru dalších 48 hodin. Prodloužila tak na žádost země ultimátum pro splnění jejich požadavků vůči emirátu, s nímž byly přerušeny diplomatické styky. Uvádějí to zahraniční média.

Katar požádal o prodloužení ultimáta. Arabské země vyhověly
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Arábie, ilustrační foto

Původní ultimátum vypršelo v neděli o půlnoci. 

Katar je obviňován několika arabskými zeměmi v čele se Saúdskou Arábií z podpory terorismu. Chtějí, aby země uzavřela televizi Al-Džazíra, přerušila kontakty s Íránem a ukončila podporu teroristických skupin. 

Původní text ZDE

Katar však nařčení odmítá a ultimátum považuje za zásah do své suverenity. Podle katarského ministra zahraničí, šajcha Muhammada bin Abdara Rahmána Sánoho, je Katar připraven čelit možný důsledkům v případě nesplnění ultimáta, ale je také připraven jednat. 

Šéfové diplomacií bojkotujících zemí mají situaci řešit ve středu v Káhiře, s čelnými představiteli mnohých zemí již také hovořil americký prezident Donald Trump. Vybízel země k jednotě a nabádal, že je důležité, aby se přestalo s financováním teroristů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…