Katastrofa TOP 09? Kalousek to nevzdává, zato přišla nečekaná slova od vám známého...

26.09.2017 10:52

Občanský aktivista Tomasz Peszynski se na svém facebookovém profilu pozastavil nad posledním průzkumem, který ukazuje, že do Poslanecké sněmovny by prošlo sedm stran, ale TOP 09 nikoliv. K výsledku strany se již vyjádřil na serveru Novinky.cz sám předseda strany Miroslav Kalousek.

Katastrofa TOP 09? Kalousek to nevzdává, zato přišla nečekaná slova od vám známého...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski

„Takže parlament bez TOPky?“ napsal nejprve Peszynski k výsledkům volebního modelu CVVM, v němž by TOP 09 zůstala za branami dolní komory Parlamentu. Když se mu pak v diskuzi dostalo napomenutí, že svým statusem příliš straně nepomáhá, odpověděl: „Já tady nejsem od toho, abych pomáhal TOPce. To jsme si teda fakt nerozuměli.“

K výsledku hnutí ANO pak Peszynski poznamenal následující. „Obvinění Babiše ničemu nepomohlo a sociální demokraté ztrácejí pořád víc,“ napsal smutně Peszynski. V diskuzi se pak dočkal reakce, že 30procentnímu úspěchu ANO věří jen blbec.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek pak v reakci na průzkum pro server Novinky.cz uvedl, že si nemyslí, že by strana měla v rámci předvolební kampaně něco měnit. Kamenné jádro TOP 09 podle jeho slov tvoří až sedm procent voličů. 

„Nebojím se o výsledek,“ řekl jasně Kalousek. Na otázku, co by se stalo, kdyby strana neuspěla, odpovídat nechtěl. „To je otázka, na kterou teď neodpovím, protože tomu nevěřím. Nebudu spekulovat o něčem, s čím nepočítám,“ podotkl serveru Novinky.cz.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…