Katastrofa v Suchej Lozi... David Rath se krutě vysmál Gazdíkovi, vyděšenému z amerických voleb

11.11.2016 9:17

David Rath se vysmál předsedovi Starostů a nezávislých Petru Gazdíkovi. Ten po zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem konstatoval, že to není dobrá zpráva pro Česko ani pro Evropu. Rath to vidí jinak, pokud se Trump bude věnovat více domácím poměrům v USA, nestihne rozpoutat další války ve světě, případně pořádat protikorupční tažení v zemích, kde se neválčí.

Katastrofa v Suchej Lozi... David Rath se krutě vysmál Gazdíkovi, vyděšenému z amerických voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath před soudní síní

„Pan Gazdík, předseda politické strany starostů, vystřelil prohlášení, že zvolení D. Trumpa je špatnou zprávou pro Česko a Evropu. Neznám situaci v Suchej Lozi, kde starostuje, a tudíž nevylučuji, že pro tuto obec to může znamenat katastrofu, ale nerozumím tomu, proč to má být špatně pro celou naši zemi. Současně nechci tvrdit, že vše bude super, protože to teď nevíme nikdo,“ zahájil Rath svůj komentář uveřejněný na blogu serveru Aktuálně.cz.

Pokud je pravda, že se Trump bude zaobírat přednostně domácími problémy USA, bude snižovat daně a tak podobně, prý alespoň ve světě nerozpoutá další válku. „To je spíš dobrá zpráva. Díky tomu ubude válečných konfliktů, a tím by mohla klesnout i míra recipročního terorismu, a sníží se i počty spektakulárních protikorupčních cirkusů. Rozpoutávání válečných konfliktů a na to reaktivní nárůst terorismu byla strategie mocenských elit USA pro jednu část světa a pro tu méně neklidnou si vymyslely jiný boj a tím bylo protikorupční tažení. U nás důsledky známe, ale nesmíme zapomenout, že to došlo tak daleko, že i hrdé a svobodomyslné Švýcary donutili svléknout do naha své banky,“ napsal muž, jenž byl nepravomocně odsouzen za korupční jednání.

Celý komentář najdete zde.

Navíc možná poklesne tlak na posilování globalizace ve světě. Pravda, cosi se asi změní i pro Česko. Můžeme mít pocit, že nás nebudou USA chránit tak, jak nám bylo dříve slibováno. Znamená to tedy, že bychom se i my měli starat sami  o sebe a znovu posílit naši armádu. Inspiraci najdeme např. u již zmíněného Švýcarska. Rath horuje pro zbudování domobrany, protože zemi s domobranou sice může nepřítel obsadit, ale nikdy si nemůže být jist, kdy mu zdejší obyvatelstvo vrazí nůž do zad.

V Česku k tomuto modelu však zřejmě nedojdeme, protože by se to nelíbilo lidem, kteří bohatli na podle Ratha mnohdy předražených a zbytečných armádních zakázkách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…