Kateřina Valachová podporuje výzvu lékařských odborů, které vyzvaly strany, aby podpořily nouzový stav

08.02.2021 21:44

Poslankyně ČSSD Kateřina Valachová na svém facebooku vyjádřila podporu Odborovému svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařskému odborovému klubu. Zdravotnické a lékařské odbory vyzvaly politické strany, aby podpořily prodloužení nouzového stavu, odložily zmírňování opatření a přijaly kompenzace pro uzavřené podniky a pro lidi v izolaci a karanténě.

Kateřina Valachová podporuje výzvu lékařských odborů, které vyzvaly strany, aby podpořily nouzový stav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

„Zastavte další zbytečné umírání lidí. Ihned přestaňte zneužívat současnou pandemii ke svému politikaření, vzájemnému vydírání a napadání. Ihned přestaňte kvůli svým sobeckým politickým zájmům hrát ruskou ruletu s našimi životy,“ vzkazují odboráři politikům.

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí
„Vezměte vážně hrozbu nových ještě více nakažlivých mutací koronaviru a nezahrávejte si s nezodpovědnými nápady na rozvolňování opatření, prodlužte nouzový stav. Neprodleně rozhodněte o ekonomické podpoře, která by zbavila lidi existenčních obav z nahlášení rizikových kontaktů a následné karantény. Jedině tak lze omezit šíření koronaviru. Zveřejněte informace o skutečné situaci v nemocnicích, nejen počty aktuálně nemocných s COVID-19, ale i těch, kteří po 20 dnech od pozitivního testu v oficiálních statistikách nefigurují, přestože dál zůstávají ve vážném stavu v nemocniční péči, často dlouhodobě," vzkázali  odboráři vládě, poslancům a politickým stranám.

Podle odborářů by politici měli ukončit mediální hry, informovat jasně a pravdivě veřejnost a v zájmu záchrany životů společně požádejte občany o solidaritu a dodržování nezbytných, byť nepříjemných opatření.

Druhá část výzvy je směřována veřejnosti. „Překonejte, prosím, své znechucení a zklamání z neoblíbených politiků, z dosavadních zmatků i některých absurdit. Neuchylujte se kvůli tomu ke konspiračním teoriím či k občanské neposlušnosti projevované nedodržováním opatření proti šíření koronaviru. Věřte, prosím, zdravotníkům, že situace ve většině nemocnic je už nyní kritická, neriskujte, nechtějte se tam ocitnout nebo tam svou nezodpovědností poslat své nejbližší."



Tuto výzvu zveřejnila a jednoznačně podpořila bývalá ministryně školství a současná poslankyně Kateřina Valachová. „Ale musím dodat. To není nic, co by bránilo otevření škol za jasných a finančně zajištěných podmínek prevence. Pro mne je snížení stresu dětí a rodičů podstatnějším přínosem pro zdraví, než setrvávání na zjevně neúčinném a devastujícím postupu,“ uvedla Valachová.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…