Kauza Bárty a Škárky se vrací, soudy prý postupovaly špatně

21.06.2013 14:27

Nejvyšší státní zastupitelství podalo dovolání v kauze Víta Bárty a Jaroslava Škárky. Soudy prý nepostupovaly správně, když oba osvobodily. Kauza se tehdy týkala údajného úplatku z Bártovy strany, když ještě nebyl předsedou VV.

Kauza Bárty a Škárky se vrací, soudy prý postupovaly špatně
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Oldřich Choděra jako advokát zastupoval i Víta Bártu

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) podalo dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle šéfa NSZ Pavla Zemana totiž soudy nepostupovaly správně, když zprostily obžaloby Víta Bártu a Jaroslava Škárku z podplácení a přijetí úplatku. Informovala o tom mluvčí žalobce Helena Markusová.

Soudy měly podle Zemana Bártu shledat vinným z podplácení a Škárku z poškozování cizích práv. "Nejvyšší státní zastupitelství navrhuje Nejvyššímu soudu, aby zrušil rozhodnutí soudů prvního a druhého stupně a věc vrátil k novému projednání," řekla Markusová.

Pražský městský soud koncem března pravomocně potvrdil zprošťující rozsudek v trestní kauze a nevyhověl odvolání státního zastupitelství, které politiky vinilo z podplácení a z přijetí úplatku.

Obžaloba tvrdila, že Bárta dal tehdejším stranickým kolegům, poslancům Škárkovi a Kristýně Kočí, 170.000 a 500.000 korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka údajně úplatek přijal a část peněz také použil. Bárta, který kvůli kauze rezignoval na funkci ministra dopravy, se hájil tím, že Škárkovi a Kočí peníze jen půjčil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …