Kauza Koněv: Nejsem vnuk gestapáka! ohradil se starosta Prahy 6 Kolář. A vrátil úder na Hrad

03.09.2019 15:54

Sovětský maršál Ivan Stěpanovič Koněv je již 46 let po smrti, ale na Praze 6 se o něm stále diskutuje. Starosta této pražské městské části se zlobí na hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Zde je důvod.

Kauza Koněv: Nejsem vnuk gestapáka! ohradil se starosta Prahy 6 Kolář. A vrátil úder na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

V okamžiku, kdy starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) prohlásil, že je na místě uvažovat o odsunutí Koněva z území Prahy 6 na ambasádu Ruské federace, hradní mluvčí Jiří Ovčáček přirovnal TOP 09 k nacistické straně (NSDAP).

Pravdou je, že Koněv osvobodil část Evropy od nacistického krutovlády, ale také nechal vykoupat v krvi Maďary toužící po svobodě v roce 1956. A to je jeden z důvodů, proč Kolář volal po odsunutí pomníku na území velvyslanectví. Ovčáček k tomu dodává, že lidé jako Kolář tím dávají najevo, že by se mohli přiklonit k nacismu.

Kolář oznámil na sociální síti Facebook, že toto nálepkování přineslo své ovoce. Starosta Prahy 6 už se o sobě stačil dočíst lež, že je vnukem nacisty.

V textu kolujícím po internetu se lze dočíst, že dědeček současného starosty přijal německé občanství a za druhé světové války údajně sloužil na gestapu, nacistické tajné policie, kde se údajně podílel na zatýkání československých občanů v době po hrdinném útoku na nacistického říšského protektora Reiharda Heydricha.

Kolář za podporu podobných lží poděkoval mimo jiné i Jiřímu Ovčáčkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…