Kauza Ortel bez Slavíka: „Kluci, jste zlatý!“ Po prohlášení Pepy Vojtka a skupiny Kabát nastalo něco nevídaného

27.11.2017 12:07

Anketu Český slavík provází skandál. Den po slavnostním předání ocenění totiž organizátor oznámil, že kapele Ortel započítal jen tolik bodů, kolik měla v loňském roce. A to z důvodu porušení pravidel. Pořadatel totiž při analýze hlasování dospěl k závěru, že kapela i lídr Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play.

Kauza Ortel bez Slavíka: „Kluci, jste zlatý!“ Po prohlášení Pepy Vojtka a skupiny Kabát nastalo něco nevídaného
Foto: ANO
Popisek: Skupina Kabát

„Porušení fair play spatřuje organizátor ankety především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáše Ortela Českým slavíkem 2017 (aktivní od 19. 9. 2017). Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se konkrétní subjekt stal Zlatým slavíkem. Tedy nikoli, aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby,“ uvedli zástupci agentury Musica Bohemica k soutěži. 

Anketa

Pozvedne Jiří Pospíšil TOP 09?

hlasovalo: 8171 lidí

K celé věci se nyní vyjádřila skupina Kabát, jež v anketě zvítězila a jejímž frontmanem je Pepa Vojtek. „Jsme přinejmenším překvapeni a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii Skupina roku, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát,“ podotkl management a sama skupina Kabát. 

Ta podle svých slov žádá o oficiální stanovisko pořádající agenturu. „Na základě těchto podkladů se rozhodneme, jaké další kroky podnikneme. Nenastane-li nějaká komplikace, tak se k této velmi nešťastné situaci vyjádříme v úterý před posledním koncertem našeho podzimního turné, který se koná v O2 Areně v Praze,“ uvedla skupina.

Fanoušci Kabátu se pak v diskusi pod příspěvkem hojně vyjadřují zcela souhlasně a krok své kapely kvitují. „Obrovské plus pro vás! Za tuto situaci nemůžete a nemuseli byste ji ani teoreticky řešit. Je to průser organizátora,“ napsal například Tomáš Balon.

„Zároveň je to od vás skvělé a potřebné gesto a vypovídá to něco o charakteru skupiny. Je důležité, aby lidi takové jednání mlčky neignorovali. A pokud největší česká kapela řekne důrazné ne, tak snad budou následovat i další,“ doufá Balon.

„Zpěváci. Spojte se a bojkotujte Českého slavíka, už to ztratilo váhu. Vy jste jedni z mála, kdo si to první místo zaslouží. V úterý se těším,“ podotkla Jana Chocová. 

K celé kauze se pak vyjádřil i bývalý radní pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. „Malá poznámka na okraj Českého slavíka. Stejně jako je Česká televize se svojí hloupou, protože přestřelenou, antiruskou propagandou největším naháněčem sympatií k Rusku, je i agentura Musica Bohemica se svým přitroublým porušováním vlastních pravidel největším naháněčem sympatií ke skupině Ortel. Problém je jinde. Půjde-li to takhle dál, může se Český slavík přejmenovat na Festival politické písně. Proč? Protože už to není ani tak o muzice jako spíš o politice. Za místo konání pak doporučuji Sokolov,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Celý příspěvek skupiny Kabát:

Oficiální prohlášení managementu a skupiny Kabát

Během včerejšího dne (neděle 26.11.2017) se objevily články, které poukazují na nekorektnost postupu pořádající agentury Musica Bohemica při sčítání hlasů v anketě Český slavík za rok 2017. Agentura to sama uvádí na oficiálních stránkách soutěže. Její prohlášení je úplně na konci „výsledkové listiny“.

Jsme přinejmenším překvapeni a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii SKUPINA ROKU, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát.

Požádáme dnes o oficiální stanovisko pořádající agenturu, a na základě těchto podkladů se rozhodneme, jaké další kroky podnikneme. Nenastane-li nějaká komplikace, tak se k této velmi nešťastné situaci vyjádříme v úterý, před posledním koncertem našeho podzimního turné, který se koná v O2 Areně v Praze.

Management a skupina Kabát

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …