Kauza Skripal: Na scéně se objevuje tajemný muž a tajné bankovní konto

04.04.2018 16:15

Britský deník Daily Mail přináší nové skutečnosti k případu jedem novičok otráveného agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie. V případu se objevuje její snoubenec, který údajně spolupracuje s ruskou tajnou službou.

Kauza Skripal: Na scéně se objevuje tajemný muž a tajné bankovní konto
Foto: archiv
Popisek: Chemické složení Novičoku

I měsíc po události, která opět zhoršila vztahy mezi Západem a Ruskem, se stále objevují další podrobnosti. Deník Daily Mail nyní zjistil, že Julie Skripalova získala pár dní před 4. březnem, kdy se stala společně se svým otcem terčem útoku, přístup k tajnému bankovnímu kontu svého bratra Alexandera, který zemřel za nepříliš vyjasněných okolností loni v Petrohradu. Koncem února získala Julie plnou moc od svého otce a mohla s účtem disponovat. Podle zjištění deníku bylo na účtě uloženo 150 000 liber.

Peníze pochází z prodeje domu, který Alexander Skripal sdílel ve Velké Británii se svojí manželkou Natalií. Ta je mimochodem dcerou dalšího ruského zpravodajce Gennadije Griščenka, který udržoval se Sergejem Skripalem dlouholeté přátelské vztahy. Poté, co se Skripal rozhodl přeběhnout na druhou stranu barikády, však vzájemné vztahy ochladly. Zatím není jasné, v jaké bance jsou peníze uloženy. Pouze se ví, že jde o ruskou banku.

Informace o tajném bankovním účtu předala médiím neteř Sergeje Skripala Viktorie, která dle svých slov hodlá tento týden navštívit svého strýce a sestřenici Julii v nemocnici v Salisbury. Britské úřady se nyní chystají pětačtyřicetileté Viktorii udělit vstupní vízum, aby se tak mohla stát prvním rodinným příslušníkem, který dvojici navštíví. Zdravotní stav otce a dcery je zatím vážný. Julie Skripalová ale aspoň již není v komatu a snaží se komunikovat s okolním světem.

Viktorie vedle tajného bankovního konta hovořila také o nejmenovaném muži, za kterého se měla vdát Julia Skripalová. „Před pěti lety jsem Julii navštívila v moskevském bytě jejího otce. Byl tam s ní i její přítel, který ale ani nevylezl z pokoje, aby mě pozdravil. Je to velmi zvláštní člověk a připomíná mi nějakého fantoma,“ cituje Daily Mail neteř Sergeje Skripala a dodává, že identita muže je z neznámých důvodů ruskými médii zamlčena.

Někteří novináři naznačují, že přítel Julie Skripalové a dokonce i jeho matka spolupracují s ruskými tajnými službami. Viktorie Skripalová navíc již dříve tvrdila, že matka snoubence Julie byla proti sňatku s dcerou „zrádce“. Nicméně Juliin snoubenec ani jeho matka médiím žádné vyjádření k incidentu ze 4. března neposkytli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…