Kauza na ministerstvu práce: Obviněného z korupce nevyhodili, jen přesunuli

10.03.2013 10:51

Bývalý šéf IT odboru ministerstva práce Milan Hojer, který čelí obvinění z korupce, stále pracuje za plat z ministerstva. A to i přesto, že ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09) ještě před pár dny prohlásila, že pro obviněné není v rezortu místo. O případu informuje server Lidovky.cz.

Kauza na ministerstvu práce: Obviněného z korupce nevyhodili, jen přesunuli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

 

Ve skutečnosti ministerstvo ale pouze Hojera ukrylo ve svém podřízeném úřadu s názvem Fond dalšího vzdělávání, který má na starosti mimo jiné i vypisování veřejných zakázek za stamiliony korun. „Tyto věci jdou mimo mě,“ odmítla Müllerová Lidovkám situaci jakkoliv komentovat.

Její náměstek Jan Vitola byl sdílnější. „Šlo o gentlemanskou dohodu. Pracovní poměr nebylo jednoduché ukončit ze dne na den, tak jsme se s panem Hojerem domluvili, že se na výpovědní dobu dvou měsíců přesune na Fond dalšího vzdělávání,“ vysvětlil. Sám Hojer však na dotazy redakce nereagoval.

Šiška další spolupráci odmítl

Podobnou nabídku ohledně další spolupráce s ministerstvem práce obdržel i jeho bývalý náměstek Vladimír Šiška, pravá ruka exministra Jaromíra Drábka. Ten však nové místo odmítl a na ministerstvu oficiálně na přelomu roku skončil.

Hojera odvedli policisté v poutech přímo z jeho kanceláře už začátkem října minulého roku. Spolu s ním zatkli i Šišku. Oba měli údajně nabízet firmě OKsystem tučný úplatek za to, že stáhne stížnost k antimonopolnímu úřadu, za což čelí obvinění z korupce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…