Kauza předražené D1 bude pokračovat. Prošetří se znovu, ale jinak

26.04.2014 7:57

Na základě podnětu advokátů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nespokojených se závěry předražené stavby D1 je tato kauza opět ve hře. Věcí se v rámci dohledu začali zabývat vrchní státní zástupci v Olomouci. Vše by se prý mělo prošetřit znovu, ale jinak. Podle náměstka olomouckých vrchních žalobců Pavla Komára panuje podezření z porušení pravidel při zadávání veřejných zakázek. Píše to Právo.

Kauza předražené D1 bude pokračovat. Prošetří se znovu, ale jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Podle novin státní zástupci v Olomouci vrátili případ na stůl koncem března. Případ předražené stavby úseku dálnice D1 (dříve D47) v okolí Ostravy byl totiž před časem odložen. To i přesto, že stát při realizaci zakázky přišel podle právníků ŘSD minimálně o 350 milionů korun.

Nyní ze studia spisu podle nich vyplynula další podezření. „Dospěli jsme k závěru, že by tam bylo ještě potřeba zabývat se dalším podezřením z jiného trestného činu, než je ten, který se prověřoval, což byl podvod,“ řekl náměstek olomouckých vrchních žalobců Pavel Komár s tím, že je zde podezření na porušení pravidel při zadávání veřejných zakázek.

Noviny uvádí, že se trestné činnosti mohli dopustit přímo zástupci samotné ŘSD. Na to totiž již dříve upozorňovala i první náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…