Kauza vyzrazení informace BIS pokračuje přehráváním odposlechů

01.06.2016 6:58

Přehráváním odposlechů lobbisty Iva Rittiga dnes bude u pražského městského soudu pokračovat hlavní líčení v kauze vyzrazení utajované informace BIS. Obžalobě čelí někdejší šéfka kabinetu premiéra Jana Nečasová (dříve Nagyová), Rittig, jeho právník David Michal a exporadce ministra zemědělství, advokát Tomáš Jindra.

Kauza vyzrazení informace BIS pokračuje přehráváním odposlechů
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Odposlechy z pražského hotelu Ventana jsou stěžejní částí obžaloby, podle níž Rittig s Jindrou poslali právníka Michala v březnu 2012 na schůzku, kde mu Nečasová vyzradila obsah utajované informace ze zprávy civilní kontrarozvědky. Rittig tak prý následně mohl "učinit opatření k zakrytí svého vlivu na státní orgány". O existenci dokumentu se prý předtím muži dověděli právě od Nečasové a od ministra zemědělství Petra Bendla (ODS). Všichni obžalovaní vinu popírají, také Bendl jako svědek odmítl, že by o zprávě cokoliv věděl.

Po dnešním dni soud hlavní líčení pravděpodobně přeruší kvůli návrhům na doplnění dokazování. Nečasovou čeká za necelé dva týdny další soud, tentokrát v kauze zneužití Vojenského zpravodajství. S manželem expremiérem Petrem Nečasem je dále obviněna v případu takzvaných trafik pro trojici poslanců z ODS, stíhána je také za krácení daní.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …