Kde je Putin? Odletěl do prd... Přeřek a „legrace“ v ČT. V živém vstupu

25.06.2023 8:59 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ K přeřeku, kterým se v současné době baví twitteroví uživatelé – mimo jiné i moderátoři České televize – došlo ve vysílání ČT24. Dopustil se jej zpravodaj Karel Rožánek, když včera informoval o situaci v Moskvě a o tom, kde je ruský prezident Vladimir Putin.

Kde je Putin? Odletěl do prd... Přeřek a „legrace“ v ČT. V živém vstupu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Auto České televize, ilustrační foto

„Karel Rožánek. Karle, jaká bezpečnostní opatření v této chvíli v Moskvě platí a je jasné, kde je prezident Putin?“ ptal se zpravodaje ČT24 v Rusku moderátor Michal Kubal. A z odpovědi byl jistě překvapen: „Dobrý večer. Tak mluví se o tom, že ruský prezident Vladimir Putin odletěl do prd..., do Petrohradu,“ odvětil Rožánek.

Šéf wagnerovců Prigožin v pátek podle ruského opozičního serveru Meduza obvinil ruskou armádu, že podnikla raketový útok na pozice jeho mužů, při kterém podle něj mnozí přišli o život. Za to chtěl nejprve odplatu a potrestání lidí, kteří jeho muže zničili. Vydal se tedy na Moskvu.

Podle zahraniční agentury Prigožin prohlásil, že na bombardování ruské armády „odpoví“ a že je potřeba zastavit „zlo ruského armádního vedení“. Stanice BBC ale upozornila, že informace o tomto Prigožinově obvinění má původ v audionahrávce zveřejněné na síti Telegram a není jisté, zda hovořící osobou je právě Prigožin.

S odvoláním na místní média server uvedl, že ozbrojenci v uniformách obklíčili některé klíčové budovy v Rostově na Donu včetně velitelství Jižního vojenského okruhu, tamní pobočky ministerstva vnitra a tajné služby FSB. Ke komu ozbrojenci patří, není jasné. Později byla informace potvrzena.

Prigožin v sobotu nejprve oznámil, že vedle Rostova jeho ozbrojenci ovládají také armádní centra ve městě Voroněž, které leží asi 500 kilometrů jižně od Moskvy. Následně však došlo k dohodě, kterou zprostředkoval běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.
 
Rozhovory s Prigožinem vedl Lukašenko podle agentury na základě své předchozí domluvy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Prigožinova tisková služba následně potvrdila zastavení postupu wagnerovců na ruskou metropoli a dodala, že cílem je zabránit, že by byla „prolita ruská krev“. Podle Kremlu nebudou Prigožin a jeho žoldnéři stíháni, Prigožin se podle všeho přesune do Běloruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud se někomu líbí že redaktor ČT je sprostý tak je to jeho věc ale abych platíl sprosťáky to opravdu nechci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 25.06.2023 10:49:59
Co nám je potom kde je Putin nebo Zelenina,mi tu máme jiné starosti.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…