Kdo chce bít Evropu, vždycky si najde nějakou "sekačku". Europoslanec Svoboda účtuje se všemi, kteří kritizují bruselské nesmysly

16.07.2016 18:59

V těchto dnech se terčem kritiky a posměchu stalo nařízení EU, stanovující emise u motorových sekaček na trávu. Polemizovat se vzniklým mediálním popraskem se rozhodl lidovecký europoslanec Pavel Svoboda. O celé záležitosti se rozepsal na svém blogu na serveru Aktuálně.cz.

Kdo chce bít Evropu, vždycky si najde nějakou "sekačku". Europoslanec Svoboda účtuje se všemi, kteří kritizují bruselské nesmysly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb s europoslancem Pavlem Svobodou

Ani Svoboda není přesvědčen o tom, že bychom takovou legislativu nutně potřebovali, ale nevadí mu. „Zato ten poprask okolo mi nápadně připomíná výsměch spořivým žárovkám. Nevím totiž, co je špatného na úspoře elektřiny,“ píše europoslanec.

Celý text je ZDE

O to větší překvapení pro něj je, jak mnoho lidí nasedlo na posměvačnou vlnu. Svoboda si pokládá otázku, proč se kvůli sekačkám a žárovkám posmíváme Bruselu a neposmíváme se Česku? „Česko totiž v Radě ministrů EU hlasovalo jak pro žárovky, tak pro sekačky. Neposmíváme se spíš sami sobě? My jsme také součástí Evropské unie, takže výsměch Bruselu je výsměchem nám samotným. Pokud někteří volají kvůli takovým věcem po vystoupení z Unie, měli by tedy především volat po vystoupení …z Česka,“ píše Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…