Kdo je nejlepší český prezident? Čtyři z pěti mladých řekli, že Václav Havel

22.11.2019 12:09

Z průzkumu agentury STEM/MARK, který zveřejnil server Novinky.cz, vyplývá, že nejlepší porevoluční prezident je Václav Havel. Na druhé příčce se umístil Václav Klaus. Třetí místo pak obsadil současný prezident Miloš Zeman. Havel byl jako nejlepší hodnocen každým čtvrtým voličem současného prezidenta Zemana.

Kdo je nejlepší český prezident? Čtyři z pěti mladých řekli, že Václav Havel
Foto: František Dostál
Popisek: Václav Havel - výřez

Zemana lidé pozitivně hodnotili za využívání pravomocí a zájem o problémy občanů, negativně za vystupování na veřejnosti. Mladí oceňují Havla především za jeho humanitní odkaz.

Současný prezident Miloš Zeman získal v celkovém hodnocení na školní stupnici horší trojku. Lepší známku dostal za využívání prezidentských pravomocí a za zájem o problémy občanů. „To může být spojené především s jeho pravidelnými výjezdy do krajů,“ uvádí agentura.

Reprezentaci a obhajobu českých zájmů v zahraničí, řešení sporů na české politické scéně a způsob vystupování na veřejnosti u Zemana hodnotili o něco hůře.

Celkově pozitivnější hodnocení obdržel Zeman u lidí starších 60 let, bez maturity a z moravských oblastí. Naopak u lidí s maturitou a vyšším vzděláním dominuje Václav Havel, který byl jako nejlepší hodnocen každým čtvrtým voličem současného prezidenta Miloše Zemana.

Průzkum se uskutečnil prostřednictvím telefonického a online dotazování a zúčastnilo se ho 820 osob ve věku 18 a více let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…