Kdo je tu dnes jediná pravice? Vondráček připomněl Fialovy dávné sliby

16.05.2023 15:48 | Ze sítí

Premiér Petr Fiala to v posledních dnech schytává z mnoha stran. Servítky vůči předsedovi ODS si nebere ani předseda Svobodných Libor Vondráček, který poukazoval především na to, co nejsilnější vládní strany slibovala před volbami a jakými reálnými kroky se chlubí poté, co usedla do Strakovy akademie.

Kdo je tu dnes jediná pravice? Vondráček připomněl Fialovy dávné sliby
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Libor Vondráček, předseda Svobodných

„Všechny, kteří něco očekávali od programové konference ODS, bych chtěl upozornit, že je úplně jedno, co má ODS v programu. Je úplně jedno, že premiér nejprve říká: „Politik by měl lidem říkat pravdu,” aby za pár chvil zcela popřel všechny své sliby,“ rýpl si do ODS právník a předseda Svobodných Libor Vondráček. A Fialovi připomněl to, o čem se raději moc nahlas už nemluví. 
 
„ODS je úplně jedno, že si na svém vlastním 17. kongresu odhlasovala, že již nebude předávat kompetence do EU. A co se stalo, obratem je tam předala. A další předávání se občané musí bát. Program ODS a reálné kroky ODS jsou jako den a noc,“ připomněl Vondráček, podle kterého má Občanská demokratická strana jediné štěstí, že jí naplnilo mnoho úžasných lidí, kteří se reálně chovají podle její původní filozofie.
 
 
 
„Jsou pravicově konzervativní, nepřevlékají kabáty, chovají důstojně k sobě i okolí a je pro ně proto těžké popřít svou minulost. Věrnost myšlenkám dokazují i věrností ODS. Jenže odejít od manžela nebo manželka, která vás bije a vy jí za to ještě musíte děkovat, to není ani zrada hodnot ani ostuda,“ zdůraznil Vondráček a s odkazem na Stockholmský syndrom vyzval tyto pravicové politiky ke vstupu mezi Svobodné. 
 
Předseda Svobodných se s premiérem neshodl ani na kritice odborů za vyhlášení stávkové pohotovosti. „Odbory a nezodpovědnost jdou sice celkem dohromady, ale nezodpovědné je v první řadě nadbíhání odborářům za současného šlapání po živnostnících i majitelích nemovitosti. Nejvíc nezodpovědná je pak klamavá až lživá předvolební kampaň, která je popřena každým druhým krokem této vlády. Absolutně nezodpovědný je hazard s důvěrou lidí v politiku, ve volby jako nástroj poklidného střídání moci a vláčení slova pravice bahnem,“ neudržel se Vondráček, který Svobodné dnes staví do role jedině skutečně pravicové politické strany u nás. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…