Kdo nemluví pravdu, dostane se do pekla, vyjela Nerudová na Babiše. Někteří diváci u Novy trpěli

12.01.2023 22:40 | Ze sítí

Debata kandidátů na prezidenta se místy zvrhávala v poměřování mezi Danuší Nerudovou a Andrejem Babišem, kdo více rozumí ekonomice. Spory o inflaci a důchodové reformě mnohé u televize vedly k připomínkám, že toto prezident opravdu nemá řešit.

Kdo nemluví pravdu, dostane se do pekla, vyjela Nerudová na Babiše. Někteří diváci u Novy trpěli
Foto: Screen vysílání TV Nova
Popisek: Danuše Nerudová v prezidentské debatě na TV Prima

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí

„Upozorňuji, že v debatě nebyli kandidáti na ministry ani na premiéra, ale na prezidenty,“ napsal tak trochu zoufale analytik Štěpán Kotrba uprostřed prezidentské debaty.

Reflektoval tím, že debata skutečně často odbíhala k ekonomickým či sociálním tématům, zejména když se hádali Andrej Babiš a Danuše Nerudová. Petr Pavel do jejich debaty vstupoval méně, přispěl pouze postřehem, že téma konzultuje s bývalým guvernérem ČNB Zdeňkem Tůmou. Proto měl také ze všech nejméně prodiskutovaného času, což Nova zvolila jako své hlavní kritérium, které v průběhu pořadu neustále připomínala.

Spory mezi Babišem a Nerudovou se rozvinuly zejména o úrokových mírách. Babiš je podporuje na nižší úrovni, Nerudová mu posměšně řekla, že to chce jen proto, že vyšší úroky ohrožují jeho zadlužený Agrofert. „Paní ekonomka je hlavně teoretička, nikdy nebyla ve firmě,“ oponoval Babiš. Nerudová si následně vzpomněla na svou babičku, která podle jejích slov říkala, že kdo nemluví pravdu, dostane se do pekla.

Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát z roku 2018 Mirek Topolánek také podotkl, že kandidáti se hodně zdržují u témat, která s náplní prezidentské funkce nemají nic moc společného. „Prezident Babiš bude stavět dálnice, prezidentka Nerudová bude měnit rozpočtové určení daní, prezident Pavel bude inovovat. Kupte jim ústavu,“ vyzval.

Razantněji se ke stejnému tématu vyjádřil právník Tomáš Tyl: „Hele, asi jsem divnej, ale to advokát Neruda nemá doma jediný výtisk ústavy nebo ho před svojí trošku jednodušší ženou schoval? Nebo proč ta paní pořád mluví o něčem, co je mimo kompetence prezidenta?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…