Kdo s kým? Server sleduje vazby lobbistů Janouška a Rittiga

16.06.2013 21:57

Důležitými aktéry kauzy, kterou odstartovala čtvrteční policejní protikorupční akce, se stali lobbisté Roman Janoušek a Ivo Rittig. Razie má mířit do nejvyšších pater české politické scény. Server Aktuálně.cz provedl analýzu zpravodajských článků, aby zjistil, která jména se v souvislosti s Janouškem a Rittigem objevovala nejčastěji.

Kdo s kým? Server sleduje vazby lobbistů Janouška a Rittiga
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Server Aktuálně.cz vypracoval s firmou Yeseter Now analýzu, která ukazuje, jaká jména se v článcích na českých zpravodajských serverech vyskytovala v souvislosti s Janouškem a Rittigem nejčastěji. Zahrnuty jsou články v období od počátku letošního roku do 12. 6., kdy policie provedla razii, na jejímž konci je osm obviněných osob, z toho sedm z nich skončilo ve vazbě.

Lidé od Rittiga

V souvislosti s lobbistou Ivo Rittigem se podle provedené analýzy nejčastěji objevovalo jméno ministra zemědělství za ODS Petra Bendla, a to celkem v 257 článcích. Na druhém místě tohoto žebříčku se umístil další lobbista Roman Janoušek (152 zpráv). Na dalším místě skončil kontroverzní pražský politik Tomáš Hrdlička (ODS, 66 článků), hned za ním regionální kmotr ODS Patrik Oulický (61). První pětku uzavírá obviněná spolupracovnice premiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová, jejíž jméno se ve spojitosti s Rittigem objevilo v celkem 54 internetových článcích.

V souvislosti s Rittigem se ve zprávách objevovala i jména některých dalších obviněných. Mezi nimi jsou i exposlanci ODS Ivan Fuksa (31), Petr Tluchoř (28) a Marek Šnajdr (28). Najdeme zde i obviněného bývalého náměstka ministra zemědělství Romana Bočka (30). S Rittigem se podle analýzy objevovalo i jméno dalšího zadrženého, který nakonec ale nebyl obviněn, šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula (22).

A tohle jsou "Janouškovi lidé"

Jednoznačným vítězem, jehož jméno se nejčastěji (v celkem 312 článcích) objevovalo v souvislosti s lobbistou Romanem Janouškem, je bývalý pražský primátor Pavel Bém. Za ním se umístil šéf Vojenského zpravodajství stíhaný v této věci na svobodě Milan Kovanda (153 zpráv), Rittig (152), exposlanec Fuksa (141), Boček (140), Tluchoř (138) i Páleník (133) a Poul. Celkem 72krát se spolu s Janouškovým jménem objevilo v jednom článku také jméno Jany Nagyové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…