Kdo z důchodců má miliony na byt? Senioři nadávají Vondrovi

11.07.2011 11:08

Ministerstvo obrany na začátku roku oznámilo, že chce prodat 1476 služebních bytů nájemníkům. Cena za jeden byt by v průměru vycházela na jeden milion. Nadšení nájemníkům ale dlouho nevydrželo, ceny budou minimálně dvojnásobné.

Kdo z důchodců má miliony na byt? Senioři nadávají Vondrovi

Družstva napsala dopis ministrovi obrany Alexandru Vondrovi, ve kterém ho žádají, aby snížil ceny bytů. „V naší lokalitě - na Břevnově - bydlí hlavně důchodci a pro ně by to bylo likvidační. Který důchodce má několik miliónů, které by dal za byt?" řekl deníku Právo František Nemochovský z bytového družstva U Vojenské nemocnice. Družstva se snaží snížit cenu bytů na polovinu.


„Po dohodě s panem ministrem obrany vstoupím ještě jednou do jednání s ministrem financí. Pokusím se najít cestu, jak bychom mohli dospět k nižší nabídkové ceně," uvedl generální sekretář ministra obrany Jan Vylita. Dodává ale, že nabízená cena je stále výhodná a v Praze neobvykle nízká.

Není byt jako byt

Nájemníci s Vylitou však nesouhlasí. „Dva milióny za vybydlený byt, chátrající budovu, normám nevyhovující instalaci a výtahy, děravou střechu, shnilé balkónové zábradlí, to je veliký peníz," stěžuje si jeden z nájemníků v deníku.

Čtěte více:
Praha předala další byty pro děti z dětských domovů 
Ministerstvo obrany čelí žalobě kvůli zdanění výsluh
Supermarket ministerstva obrany. Kupte si tank

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…