Kdyby žil Václav Havel, už by humanitárně bombardovali Varšavu. Doktor Macek zavedl jednotku 1 joura

14.02.2020 9:31

Glosátor společenského dění Miroslav Macek to vzal zase jednou od podlahy. Pustil se do české eurokomisařky Věry Jourové, konstatoval, že kdyby ještě žil Václav Havel, mohli bychom se dočkat bombardování Varšavy. Zmínil také snahu politiků zabránit lidem v tom, aby se mohli chránit se zbraní v ruce, a nakonec se pozastavil nad ekologickými plány EU.

Kdyby žil Václav Havel, už by humanitárně bombardovali Varšavu. Doktor Macek zavedl jednotku 1 joura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Opět se vesele kádruje, ruší se besedy s některými lidmi, zakazuje se vystupování některých kapel, nepublikují se některé články a rozhovory, chybí už jen vyřazování nepohodlné literatury z knihoven… Ani těm starším to nedochází?“ začal zostra Macek

Pokud někdo pochybuje o tom, že se kádruje, může se prý podívat na počínání české eurokomisařky Věry Jourové, které se nelíbí polské snahy o reformu justice a je odhodlána udělat všechno pro to, aby byl v Polsku zachován právní stát. Podle Macka ale mají národní státy právo dělat reformy.

Pak ironicky dodal, že by tedy Evropská unie mohla zavést nějakou „jednotku ohrožení demokracie“ a nazvat ji třeba „joura“. Přesto si ale myslí, že polské refromy by „jourometr“ rozhodně nestrhly. „Ta polská justiční reforma má sílu 0,01 joura, na rozdíl od Evropské komise, která je v jourech tisícinásobně vyšší,“ dodal.

„Navíc škoda, že nežije Václav Havel, mohli jsme se dočkat bombardování Varšavy,“ doplnil Macek, patrně v narážce v narážce na sousloví humanitární bombardování.

Pozastavil se také nad údajným počínáním dvou kontrolorů EET, kteří si nechali od hospodského vytisknout účtenku, nevzali si ji a dotyčný pán ji hodil do koše k ostatním, jenže kontroloři se za chvíli vrátili,  vyčetli hospodskému, že jim nedal účtenku. I milý pán ji vyndal z kouše, předal ji kontrolorům, ale ti mu stejně vyčinili, že pochybil, protože jim rovnou tu účtenku necpal přímo do ruky a jen ji před ně položil.

„Už chápete, proč je ta neustálá snaha zabránit občanům, aby se ozbrojovali?“ doplnil Macek ke kauze otázku.

A nakonec se pozastavil nad ekologickými plány EU.

„Šéfka Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová v Evropském parlamentu prohlásila, že nepřijme rozpočet Evropské unie, který nevyčlení alespoň čtvrtinu prostředků na boj proti klimatickým změnám,“ uvedl glosátor. A hned se hlasitě zaradoval. Hurá! Konečně dostanu dotace na zahradníka, hnojivo, vodu…“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…