Když Zeman mluvil o svini, třeba popisoval své chování, míní Alexandr Mitrofanov

24.06.2017 12:54

Komentátor Alexandr Mitrofanov se v komentáři pro Český rozhlas vrátil k rozhovoru prezidenta na televizi Barrandov. Prezident v rozhovoru prohlásil, že úkolem politika je v pozitivním smyslu slova ovlivňovat občany, zapalovat je, nadchnout je. Jako když vás nadchne skvělý krasobruslař. Následně ovšem Miloš Zeman ukázal, čím hodlá oslňovat občany on sám. Tvrzením, že se premiér chová jako svině.

Když Zeman mluvil o svini, třeba popisoval své chování, míní Alexandr Mitrofanov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Mitrofanov a Petr Pithart

Na konto předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) poznamenal, že má charisma láhve od okurek, takže sám nemůže zapalovat nebo možná spíš nadchnout. Ukázal také, čím chce sám oslňovat voliče. Konstatoval, že se premiér Bohuslav Sobotka zachoval tak, jak by se zachovala svině.

„Kvůli gramatickým zvláštnostem poslední věty by bylo možné pracovat s hypotézou, že Zeman popisuje vlastní chování vůči Sobotkovi během nepovedeného divadelního představení s názvem Falešná demise. Ale věda nás nabádá k tomu, abychom pracovali s reálnými fakty, nikoli s představami, byť vzniklými z nejhumánnějších pohnutek,“ napsal Mitrofanov.

Celý komentář naleznete zde.

Premiér Bohuslav Sobotka k tomu dodal, že se prezidentovi rozpadá osobnost a může to s ním být ještě horší. Mitrofanov k tomu dodává, že Sobotka asi ví, o čem mluví, protože v posledních čtyřech letech pravidelně mluvíval s prezidentem Zemanem a sledoval, jak se chová. Stačí si vzpomenout na to, co řekl prezident Zeman veřejnosti v roce 2016, kdy v rámci svých klasických bonmotů pravil, že politiky mohou občané vyměnit s pomocí voleb, což je ta doporučená cesta. A pak je tu ještě cesta s kalašnikovem v ruce.

Otázka je, zda by se prezident neměl několikrát rozmyslet, než použije podobný bonmot, a možná ho raději nepoužívat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…