Jako první dostal slovo obhájce biopotravin Roman Rozsypal. Ten uvedl, že v potravinách označených „bio“ je větší množství zdraví prospěšných látek a naopak menší množství látek zdraví škodlivých. Jeho tvrzení zpochybnil profesor Tomáš Komprda z brněnské Mendelovy univerzity, podle kterého toto tvrzení není vždy pravdivé, navíc se často srovnává nesrovnatelné.
Pak dostal slovo Otakar Jiránek, provozovatel vegetariánské restaurace a prodejce biopotravin. Podle něj průmyslové zpracování potravin vedlo k tomu, že současná mladá generace bude poprvé v historii méně zdravá než generace předcházející. Na něj zareagovala dietoložka Karolína Hlavatá, podle které je stěžejní skladba stravy. Ta je prý u současných dětí alarmující a konzumace biopotravin jejich nezdravý životní styl rozhodně nezachrání.
Kateřina Čapounová, matka a obhájkyně biopotravin, pak uvedla, že nikdo netvrdí, že biopotraviny zachrání zdraví, když člověk jezdí v autě a kouří. Připomněla ale vlastní zkušenost, že její dcera měla vyrážky, kterých se poté, co začala konzumovat biopotraviny, zbavila.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jav