Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek

01.07.2014 21:35 | Zprávy
autor: pan

Češi by se měli snažit čím dál více využívat domácí potraviny, míní klimatolog Václav Cílek. V pořadu Hyde Park Civilizace na ČT kritizoval také některé „zlevňující“ procesy u potravin, jako je alkohol nebo sýry – snižují se zisky, a tak výrobci falšují.

Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

„V okamžiku, kdy se snižují zisky, tak se začínají falšovat potraviny,“ uvedl Václav Cílek. Na mysli měl například sýry nebo alkohol, s nímž je z nedávné doby spojená kauza metylalkoholu. „To jsou často takové syntetické směsi čehosi, co nemá ani jméno,“ dodal kriticky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Zastrojování platů

Na jaké částce by podle vás měly být platy politiků zastropovány nebo na co by měly být navázány? A řeší něco zmrazení platů, když dřív nebo později dojde k rozmrazení?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sbíral na raketu Dana, teď chce vzít Rajchla na Ukrajinu

20:53 Sbíral na raketu Dana, teď chce vzít Rajchla na Ukrajinu

Po nedávném promítání dokumentu Velký vlastenecký výlet, který sleduje cestu pochybovačů o válce na …