Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek

01.07.2014 21:35 | Zprávy

Češi by se měli snažit čím dál více využívat domácí potraviny, míní klimatolog Václav Cílek. V pořadu Hyde Park Civilizace na ČT kritizoval také některé „zlevňující“ procesy u potravin, jako je alkohol nebo sýry – snižují se zisky, a tak výrobci falšují.

Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

„V okamžiku, kdy se snižují zisky, tak se začínají falšovat potraviny,“ uvedl Václav Cílek. Na mysli měl například sýry nebo alkohol, s nímž je z nedávné doby spojená kauza metylalkoholu. „To jsou často takové syntetické směsi čehosi, co nemá ani jméno,“ dodal kriticky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

A co s tím dělá vaše vláda?!

Podle mě nezneužívá situace, kdy jsou nějaké potraviny více žádané jen Agrofert, jak tvrdíte (https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/ODS-Majitel-poslancu-ANO-si-zvysi-trzby-a-jeho-nohsledi-hazou-na-vladu-zdrazovani-772577), ale snad všichni prodejci. A můj dotaz je prostý, co jste...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlevnil „smažák“. Ale když Čech zjistí pravdu o ceně, zaskočí mu

12:31 Zlevnil „smažák“. Ale když Čech zjistí pravdu o ceně, zaskočí mu

Příjemné překvapení čekalo v uplynulých týdnech všechny milovníky tradičního „smažáku“. Mnohé zákazn…