Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek

01.07.2014 21:35 | Zprávy

Češi by se měli snažit čím dál více využívat domácí potraviny, míní klimatolog Václav Cílek. V pořadu Hyde Park Civilizace na ČT kritizoval také některé „zlevňující“ procesy u potravin, jako je alkohol nebo sýry – snižují se zisky, a tak výrobci falšují.

Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

„V okamžiku, kdy se snižují zisky, tak se začínají falšovat potraviny,“ uvedl Václav Cílek. Na mysli měl například sýry nebo alkohol, s nímž je z nedávné doby spojená kauza metylalkoholu. „To jsou často takové syntetické směsi čehosi, co nemá ani jméno,“ dodal kriticky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pan

Jiří Slavík byl položen dotaz

Střet zájmů

Dobrý den, myslíte, že vzhledem k tomu, jak dopadly volby, že lidem vadí Babišův střet zájmů? Jak si vysvětlujete, že to dle výsledku voleb je většině lidí jedno?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prymula označil Čechy za čuníky a zle se mu to vrátilo

15:41 Prymula označil Čechy za čuníky a zle se mu to vrátilo

Rakousko-uherští čuníci, komentoval epidemiolog Roman Prymula epidemii žloutenky, která se šíří v Če…