Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek

01.07.2014 21:35 | Zprávy

Češi by se měli snažit čím dál více využívat domácí potraviny, míní klimatolog Václav Cílek. V pořadu Hyde Park Civilizace na ČT kritizoval také některé „zlevňující“ procesy u potravin, jako je alkohol nebo sýry – snižují se zisky, a tak výrobci falšují.

Když se snižují zisky, falšují se potraviny, kritizuje klimatolog Cílek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

„V okamžiku, kdy se snižují zisky, tak se začínají falšovat potraviny,“ uvedl Václav Cílek. Na mysli měl například sýry nebo alkohol, s nímž je z nedávné doby spojená kauza metylalkoholu. „To jsou často takové syntetické směsi čehosi, co nemá ani jméno,“ dodal kriticky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Co se tak nejednou stalo, že jste se musel omluvit s bezpečnostního výboru?

Na kterém se shodou okolností měla projednávat bitcoinová kauza a měly na něm být zveřejněny posudky a notářský zápis, což se nemohlo stát, protože pro neúčast vládních senátorů se vůbec neuskutečnil? Jak vám pak máme věřit, že to opravdu bude řádně projednáno, když to není poprvé, co jsou třeba sen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z čeho ten náš český lev tak vypelichal? Keller o moderním logu

5:00 Z čeho ten náš český lev tak vypelichal? Keller o moderním logu

NEKOREKTNĚ S KELLEREM „Najděte tři rozdíly,“ vybízí v komentáři pro ParlamentníListy.cz sociolog a f…