Když v restauraci, tak v divadle taky. Zaorálek hájí právo dát si pivo

28.05.2021 17:00

Ministr kultury Lubomír Zaorálek se zlobí. Postaví se proti všem? Současné rozvolňování je podle něj pro kulturu v Česku diskriminační a bude hodlá situaci řešit ve vládě. Nespokojenost čpí i z ODS. Předseda ODS Petr Fiala napadl ministra Vojtěcha. Nelíbí se mu, že se netančí.

Když v restauraci, tak v divadle taky. Zaorálek hájí právo dát si pivo
Foto: Repro Novinky.cz
Popisek: Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) promlouvá k protestujícím umělcům

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
„Jak je možné, že v restauracích a hospodách se bude od rána popíjet s jakkoliv provedeným testem, zatímco do divadel a na koncerty budou muset lidé v té samé době chodit s respirátorem, testem provedeným profesionálním zdravotníkem, nebo se složitě testovat na místě před akcí a ještě si nebudou moci na místě dát ani kafe, natož pivo nebo skleničku?“ soptil Zaorálek.

Podle hlavní hygieničky Svrčinové otevření restaurací totiž neznamená, že kina budou moci prodávat občerstvení. Dle Zaorálka musí být ale podmínky stejné pro všechny. „Hned v pondělí na jednání vlády toto téma opět zvednu a budu chtít změnu pro kulturu,“ napsal politik na sociální síti.

Podle některých opozičních politiků jsou opatření rovněž špatně nastavená. Martin Kupka z ODS se vyjádřil v tom smyslu že opatření Ministerstva zdravotnictví vypadají jako by je publikoval satirický časopis. „Ministr Vojtěch se vrátil na místo činu, začal tam, kde skončil – chaos pokračuje. Diskotéky mohou od pondělí otevřít, ale nebude se smět tančit. Více snad není třeba dodávat,“ napsal zase na twitteru šéf ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…