Když vystoupíme z EU, bude nám lépe, řekl Mick Jagger. A není to jen tak

07.04.2016 8:21

„Nemyslím si, že mě osobně výsledek referenda, ať už bude jakýkoli, nějak ovlivní. Domnívám se, že z krátkodobého hlediska by Velké Británii vystoupení z Evropské unie uškodilo. Ovšem z hlediska dlouhodobého, v perspektivě takových dvaceti let, by to naší zemi naopak mohlo prospět,“ sdělil reportérům Sky News světoznámý britský zpěvák Mick Jagger.

Když vystoupíme z EU, bude nám lépe, řekl Mick Jagger. A není to jen tak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

V rozhovoru zpěvák zmínil také fakt, že ať už referendum dopadne jakkoli, jeho výsledek bude přijat obyvateli Británie z různých částí naprosto rozdílně, a to jak ekonomicky, tak emocionálně. Jagger se během rozhovoru také zamyslel nad politikou předsedy vlády Davida Camerona: „Zajímalo by mě, kdyby byl Cameron dnes dotázán, jestli by byl ochoten vyhlásit referendum hned teď,“ sdělil reportérce zpěvák.

Mnohým se názor zpěváka Jaggera – s ohledem na laickost jeho názorů – může zdát irelevantní. Loni v květnu ovšem politický poradce britských konzervativců Jim Messina prohlásil, že Mick Jagger naprosto správě odhadl výsledky posledních voleb v Británii.

„Jedním z nejmazanějších politických pozorovatelů, které jsem poznal, je Mick Jagger,“ napsal. „Když je na turné a zrovna nevystupuje, má mnoho volného času, který věnuje četbě, zjistil jsem z naší společné konverzace. Všiml jsem si, že se stal téměř expertem nejen na britskou, ale i na americkou politiku,“ objasnil svůj názor o Jaggerovi Messina.

Jagger se svým prohlášením připojil k dalším britským celebritám, které se k referendu vyjádřily již v minulosti. V lednu letošního roku se například k odchodu Velké Británie z Evropské unie pozitivně vyjádřil známý herec Michael Cain. V minulosti se za odchod z Unie postavil i současný starosta Londýna Boris Johnson. Naopak pro setrvání v Unii je Jeremy Clarkson nebo herečka Emma Thompson.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…