Ke kauze tatrovek promluvil elitní policista. Je to jen vykonstruované

07.01.2012 14:12

Kauza kolem společností Tatra a Praga, která se týká hlavně exministra obrany Martina Bartáka, je vykonstruovaná. Tentokrát to však netvrdí obviněný, ale bývalý detektiv z protikorupční policie, který je s vyšetřováním dobře seznámen.

Ke kauze tatrovek promluvil elitní policista. Je to jen vykonstruované
Foto: acr.army.cz
Popisek: Vojenský vůz Tatra

„To šetření celou dobu spělo k odložení, se sdělením obvinění nikdo nepočítal. Důkazy nejen že podezření nepotvrzovaly, ale spíše ho vyvracely,“ řekl Právu bývalý detektiv z protikorupčního útvaru.

Právě ten na počátku prosince obvinil bývalého ministra obrany Martina Bartáka z korupce, a to na příkaz dozorujícího státního zástupce Dušana Táborského. Podle tvrzení tohoto nejmenovaného detektiva, který nedávno odešel do civilu, ale k tomu neměli žádný podstatný důkaz. Obvinili ho vlastně jen proto, že jim to Táborský nařídil.

„Je z toho cítit účelovost a záměr odstíhat podezřelé za každou cenu. Vadí mi, když je takto znásilňováno právo,“ vysvětloval, proč se deníku sám přihlásil.

Policie se případem zabývá více než rok, a to od doby, kdy se přihlásili s obviněním Bartáka dva představitelé Tatry, William Cabaniss a Duncan Sellars. Barták si během jejich schůzky v roce 2008 údajně řekl o úplatek, za který by urovnal spory mezi Tatrou a Pragou.

„Většina výslechů klíčových svědků byla hotova do loňského března a vyplývalo z nich, že k ničemu takovému nedošlo,“ tvrdí bývalý detektiv. „Ostatně připravené bylo usnesení o odložení celé věci, ale na poslední chvíli přišel pokyn od státního zástupce, aby bylo zahájeno stíhání,“ dodal. Tomáš Martinec, který je v čele protikorupčního útvaru, se k těmto výrokům zatím nechce vyjádřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…