Kéž by byl u nás majdan a smetl toho hajzla, napsal Tomasz Peszynski o Miloši Zemanovi

04.07.2016 6:31

Prezident republiky Miloš Zeman poskytl rozhovor serveru ParlamentníListy.cz a znovu tím vzbudil pořádný rozruch. Spustil ostrou kanonádu směrem k ambasádě Spojených států amerických, kde sídlí velvyslanec Andrew Schapiro. Přimíchal k tomu v kritickém duchu i ukrajinský Majdan. A tím zvedl ze židle aktivistu „pražského Majdanu“ Tomasze Peszynského, který si nebral servítky a označil Miloše Zemana za „hajzla“.

Kéž by byl u nás majdan a smetl toho hajzla, napsal Tomasz Peszynski o Miloši Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Miloš Zeman se v rozhovoru znovu vyjádřil k brexitu. Evropskou unii odhlasování odchodu Velké Británie ze společenství zasáhlo a musí projít reformou. Tato reforma by však podle hlavy státu neměla spočívat v tom, že společnou měnu euro přijmou všechny členské státy EU, jak navrhuje předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Anketa

Přestřelil Miloš Zeman, když velvyslance USA Schapira nepřímo nařkl z korupce?

4%
96%
hlasovalo: 10501 lidí

Zeman se v rozhovoru vymezil také proti miliardáři Georgi Sorosovi, který připomněl, že brexit není dokonán, dokud se k němu nevyjádří britský  parlament.  

„Kdyby Soros řekl, že se Země točí kolem Slunce, tak bych neměl důvod s ním nesouhlasit. Ale samozřejmě některé jeho aktivity jsou přinejmenším podezřelé a nápadně připomínají vměšování se do vnitřních záležitostí. Organizovat tzv. barevné revoluce v jednotlivých zemích je sice zajímavý koníček, ale těm zemím to přináší víc škody než užitku. Podívejte se, jak dopadla Ukrajina po Majdanu a takové Majdany se připravovaly nebo připravují v řadě zemí, možná i v případě České republiky,“ zaznělo z úst hlavy státu.

Zeman prý svoje „kecy vždycky dávkoval“

Právě na tato slova zareagoval na sociální síti Facebook aktivista z „pražského Majdanu“ Tomasz Peszynski. Pokud Zeman varuje před barevnou revolucí v Česku, aktivista by ji naopak přivítal, protože by mohla smést právě Miloše Zemana.

„CO JE TO??? Co se děje? Teď zase Zeman mluví o ukrajinském Majdanu jako o Sorosem zaplaceném převratu a říká, že díky Majdanu Ukrajina dopadla špatně a prej Majdan hrozí i u nás.. kéž by! Kéž by byl u nás Majdan a smetl toho hajzla... Zeman svoje kecy vždy dávkoval a vždy mluvil tak, aby se to teoreticky dalo vykládat různě a teď už jede jak Vičanová.. co se to děje? A do toho ty billboardy.. co to má jako bejt?“ ptal se na sociální síti Facebook.

Jelena Vičanová je aktivistka, se kterou se Miloš Zeman postavil 17. listopadu 2015 na Albertově po bok Martina Konvičky, Marka Černocha a dalších kritiků islámu. Zmínkou o billboardech odkazuje Peszynski pravděpodobně na reklamní plochy u dálnic, na kterých je k vidění otázka „Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman?“ Fotky těchto billboardů také kolují po sociální síti Facebook.

K dokreslení celé situace dodejme, že aktivista Tomasz Peszynski dal podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka dříve najevo, že „až Zeman chcípne, tak se strašně ožere“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…