Kindl z kauzy plzeňských práv dostane miliony za přezkum Diag Human

29.07.2014 21:27

Trojice rozhodců Milan Kindl, Petr Kužel a Jiří Schwarz dostanou od státu 18,5 milionu korun za přezkum arbitrážní kauzy Diag Human. Částku ještě musí schválit vláda premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Napsal o tom server Aktuálně.cz.

Kindl z kauzy plzeňských práv dostane miliony za přezkum Diag Human
Foto: Archiv
Popisek: Diag Human SE

Kabinet Sobotky se měl na návrh ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) zabývat věcí už před několika týdny. Rozhodci ale svým verdiktem vládu předstihli. Přestože se kauza táhne řadu let, přezkum trval pouze rok a čtvrt. Náměstek ministra David Kotris odhadoval, že by se k verdiktu mělo dospět na konci letošního roku.

Rozhodcům šéfoval Kindl z plzeňských práv

Diag Human už napadla nestrannost rozhodců. Prý byli osobně vybráni a jmenováni žalovanou stranou, což má být v rozporu se zákonem.

Předseda senátu byl Milan Kindl, bývalý proděkan Západočeské univerzity v Plzni, který je jedním z hlavních aktérů v kauze rychlostudentů.

Petr Kužel byl donedávna prezidentem Hospodářské komory České republiky. Také on ale čelí žalobě za to, že údajně obohatil komoru o 480 tisíc korun, které vyúčtoval za neuskutečněné semináře.

Ekonom Jiří Schwarz působí na Vysoké škole ekonomické v Praze a v Liberálním institutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…