Kladno bude opakovat tendr. Kvůli evropským dotacím

18.08.2012 15:04

Původně byly opravy parku naproti kladenské nemocnici naplánovány na letošní květen. Město ale musí upravit některé z podmínek výběrového řízení a zopakovat celý tendr. Rozhodl tak úřad přidělující evropské dotace.

Kladno bude opakovat tendr. Kvůli evropským dotacím
Foto: Kladenské listy
Popisek: Kladenský primátor Dan Jiránek

Z evropských dotací se totiž zaplatí většina z předpokládaných nákladů na revitalizaci parku. Ty celkově činí 11 milionů korun. Město ale podle primátora Dana Jiránka vybralo firmu podle pravidel, které úřad schválil.

"Po vyhodnocení uvedeného řízení, proti jehož výsledkům nikdo neprotestoval, nám úřad oznámil, že je diskriminační, a pokud budeme postupovat podle jím schválených podmínek, postihne nás srážkou čtvrtiny dotace," uvedl Jiránek.

Radní proto výsledky výběrového řízení zrušili. Nová komise vyhodnotí původní nabídky podle nových kritérií a vybere vítěze. "Bez jednoho kritéria se bude znovu posuzovat to, co přišlo," dodal Jiránek. Problémy s výběrovým řízením mělo Kladno také například u rekonstrukce objektu divadla, která se odkládá už dva roky.

Nový městský park vznikne na místě bývalého tržiště v ulici Československé armády. Nyní jsou tam nerovné chodníky a chybějí lavičky. Součástí revitalizace bude například obnova a výsadba nové zeleně, nerovný povrch vystřídá betonová zámková dlažba a rekonstrukce čeká také veřejné osvětlení. Na prostranství vznikne klidová zóna s herními prvky pro děti.

Kladno loni dokončilo revitalizaci pěti městských parků, která stála kolem 15 milionů korun. Roční náklady na údržbu zeleně se v největším středočeském městě pohybují kolem 19 milionů korun. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …