Klasnová požádá poslance VV, aby hlasovali pro vydání Parkanové

26.06.2012 16:45

Místopředsedkyně Věcí veřejných (VV) Kateřina Klasnová požádá všechny poslance VV, aby hlasovali pro vydání bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové (TOP 09) k trestnímu stíhání. Strana nechce, aby se kauza nákupu letadel CASA zametla pod koberec. Sněmovna nemá suplovat rozhodnutí soudu, řekla dnes novinářům Klasnová na tiskové konferenci.

Klasnová požádá poslance VV, aby hlasovali pro vydání Parkanové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Není na nás politicích, abychom hodnotili jednotlivé důkazy, ani abychom rozhodovali, které právní interpretace jsou správné. To je přeci věc soudu," dodal šéf VV Radek John, podle něhož byl do rozhodování o prodeje zapleten i ministr financí Miloslav Kalousek (TOP 09).

Kalouskovy zastírací manévry

Protikorupční policie požádala Poslaneckou sněmovnu o vydání Parkanové kvůli údajnému zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Současnou místopředsedkyni sněmovny viní z toho, že si nenechala při nákupu letadel CASA vypracovat znalecký posudek na jejich cenu. Škoda je údajně až 658 milionů korun.

VV také považují za zvláštní, že se v případu Kalousek tolik angažuje. Pojímají podezření, že se jedná hlavně o něj. "Pan ministr Kalousek se pustil s nebývalou intenzitou do boje, zastrašování policie. Jako lev se bije za to, aby nebyla paní Parkanová vydána k trestnímu stíhání. My bychom rádi upozornili, že v kauze CASA totiž nejde o Vlastu Parkanovou, ale o ministra financí Kalouska," prohlásil John.

Kalousek se podle něj snaží "zastíracími manévry" odvést pozornost od podstaty nákupu a od toho, že Parkanová měla zajistit hospodárný nákup letounů CASA všemi možnými prostředky nehledě na posudek a nepřipustit předražení o 658 milionů korun, míní John. VV dále vyzývají finančně-analytický útvar ministerstva financí, aby prošetřil obraty firem Omnipol a Zenit, zda nepraly špinavé peníze.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…