Klaus kolaboruje s cizí mocností. Jaromír Štětina se v neděli u televize neudržel

07.01.2019 18:13

Nedělní vystoupení exprezidenta Václava Klause rozvířilo české společenské vody. Svědčí o tom i vyjádření europoslance Jaromíra Štětiny zvoleného za TOP 09, který se domnívá, že Václav Klaus kolaboruje s cizí mocností. Je to už druhá česká hlava státu, o které si to Štětina myslí.

Klaus kolaboruje s cizí mocností. Jaromír Štětina se v neděli u televize neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina

9. prosince Štětina napsal, že by měl Senát konečně zahájit proces odvolání prezidenta Miloše Zemana z funkce. Europoslanec o Zemanovi opakovaně prohlásil, že spolupracuje s Ruskem proti zájmům vlastní země, takže je načase konečně ho odvolat. Vyzval senátory, ať tak učiní. „Senát PČR by měl sehrát svou roli pojistky demokracie a zahájit proces odvolání Miloše Zemana z funkce prezidenta. Byl jsem deset let členem Senátu, a proto si dovoluji požádat své senátní kolegy, aby činili. Je to v zájmu země i v zájmu zdraví starého člověka,“ konstatoval Štětina.

Opomněl však dodat, že samotní senátoři na to nestačí. Bez souhlasu poslanců nebude podána ústavní žaloba a Zeman odvolán nebude. Za současné konstelace politických sil není příliš pravděpodobné, že by se našla většina poslanců, kteří by chtěli Zemana zbavit úřadu.

Jaromír Štětina však kromě Zemana kritizuje i druhého českého prezidenta, Václava Klause. I on prý v nedělním pořadu televize Prima Partie dokázal, že kolaboruje s cizí mocí. „Václav Klaus kolaboruje s mocností, která proti nám vede hybridní informační válku,“ napsal Štětina na sociální síti Twitter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…