Klaus má ideální podmínky, aby potvrdil šuškandu, že chystá návrat do politiky, píše politolog

21.05.2015 18:37

V dnešním sloupku Deníku Referendum se Lukáš Jelínek zabývá „klausovatěním“ České republiky. Když i sociální demokraté odmítli přijmout kvóty EU, a tím vlastně odmítli pomoci lidem v nouzi, je na čase, aby se vrátil Václav Klaus. Podmínky na to má ideální.

Klaus má ideální podmínky, aby potvrdil šuškandu, že chystá návrat do politiky, píše politolog
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Hned na začátek připomíná rozbroje mezi sociálními demokraty. Jak mezi naší vládou a europoslanci, kteří kvóty odsouhlasili, aniž by se kohokoliv ptali, tak mezi jednotlivými odnožemi sociální demokracie naskrz EU. 
 
Podle Jelínka není Sobotkova argumentace dostatečná, protože by na ni jinak slyšelo určitě více politiků, než jen ti z postkomunistických států EU, které v zásadě z členství jen těží, ale do ničeho si nenechají šťourat. Poslankyně ODS Jana Černochová Sobotku však pochválila a vyjádřila se, že je na naši vládu hrdá, což se také jen tak nevidí.
 
Přiznává, že ano, je to riskantní, ale pomáhat lidem v nouzi je přece jednou z hlavních myšlenek sociální demokracie. A právě ta zvláštní neochota současné sociální demokracie spolupracovat na společné imigrační politice povede nejvýše tak k neochotě jiných zemí EU spolupracovat s námi v jiných odvětvích.
 
Hlavní je, že v tom nejsme sami a že nám Unie nebude nic diktovat. A kdyžtak si můžeme udělat referendum, tím se nikdy nic nezkazí.
 
"Tím, že dnes čeští sociální demokraté odmítají společnou imigrační politiku EU, si vytvářejí těžkou pozici, až budou konzervativci brojit proti společné sociální nebo energetické politice EU. Václav Klaus, který kdysi bojkotoval přejímání sociálních, zdravotních či enviromentálních standardů unie, se beztak může utleskat. Má ideální příležitost, aby povrdil šuškandu, že plánuje politický návrat. Vždyť doba mu dává za pravdu!" dodává k tomu politolog Jelínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…