Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu

16.11.2011 6:15

Prezident Václav Klaus má ve středu jmenovat předsedu jihočeské ODS Martina Kubu novým ministrem průmyslu a obchodu. Navrhne mu to premiér Petr Nečas, který svoji volbu oznámil v úterý. Kuba ve vládě nahradí Martina Kocourka (ODS), jenž odstoupil kvůli aféře kolem podezřelého přesunu peněz na účet své matky. Informuje agentura ČTK.

Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Jihočeskou ODS, které Kuba od roku 2008 předsedá, provází pověst organizace, kterou ze zákulisí řídí vlivný podnikatel a člen výkonné rady ODS Pavel Dlouhý.

Kuba se loni ucházel o post místopředsedy strany. Nečas mu ale vyčítal, že je spoluarchitektem velké koalice v Jihočeském kraji a nedoporučoval jeho zvolení do vedení ODS. Podle Kuby rozhodlo v jeho prospěch nyní i to, že vláda v "jeho" regionu plánuje dostavbu třetího a čtvrtého bloku jaderné elektrárny Temelín.

Pod sociálnědemokratickým hejtmanem Jiřím Zimolou měl dosud Kuba na starost mimo jiné regionální rozvoj, čerpání peněz z evropských fondů, územní plánování a investice v dopravě.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…